Više stotina takmičara učestvovalo na Rumskom polumaratonu

0
377

Proteklog vikenda održan je peti po redu Rumski polumaraton. Dužinu od 7, 14 i 21 kilometra pretrčalo je više stotina takmičara. Jaku konkurenciju u obe kategorije predvodili su takmičari iz Kenije, a odličnim rezultatima srpski atletičari su ravnopravno parirali ruskim sportistima, koji su takođe u velikom broju učestovali u trci.

Prošlogodišnji rekord oboren je u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj Laban Čeriot rezultatom 01:06:58 prvi prošao kroz cilj, ostavivši iza sebe prošlogodišnjeg pobednika i rekordera Rumskog polumaratona Stenlija Kipruta.

Po običaju, i ove godine polumaraton je doveo u Rumu legende atletike. Olivera Jevtić, iako ovog puta nije trčala, savetima je i te kako pomogla, kako Stenliju Kiprutu tako i Slađani Stamenković, da ostvare dobar rezultat.

Da sve protekne kako treba i ove godine pobrinuo se savez sportova Opštine Ruma. Zahvaljujući polumaratonu Ruma je poslednjih godina i tek kako prepoznatljiva i posećena te lokalna samouprava Ruma svesrdno podžava ovu sportsku manifestaciju.

Pored glavne trke održana je i tradicionalna štafetna trka 3x7km, DDOR trka zadovoljstva i možda i najomiljenija NEON Bambini maraton, u kome su mališani do 2 godine starosti puzali stazu simbolično dugu 4,5 metara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here