RUMA: Konkurs za participativno budžetiranje

0
196

Opština Ruma poziva sve građane da uzmu učešće u novom ciklusu „Participativnog budžetiranja„, prvo predlaganjem projektnih ideja, a nakog toga i glasanjem za one najbolje projekte koji će biti uvršteni u opštinski budžet za 2024. godinu.

Građani rumske opštine mogu do 25. septembra predlagati projektne ideje koje će se uvrstiti u lokalni budžet za 2024. godinu. Kutije za prikupljanje predloga postavljene su na 18 lokacija u opštini, u dve zgrade Opštinske uprave u Rumi (Glavna 107 i Orlovićeva 5), kao i u svim seoskim mesnim kancelarijama.

Svoje predloge koji mogu da poboljšaju život u lokalnoj zajednici, mogu slati elektronskim putem na mejl: participativno@ruma.rs .

Najbolje ideje naći će se na listi prioriteta, za koje će glasati građani Opštine Ruma, a koji će biti finansirani iz budžeta u 2024. godini, u okviru projekta Participativno budžetiranje.

Podsećamo, svaki građanin može da predloži koliko god želi projekata, ne postoji ograničen broj, ali bi trebalo da projekti budu u interesu svih građana, kao i da su u nadležnosti lokalne samouprave. Nema ni finansijskih ograničenja za projekte, ali akcenat, kao i do sada, treba da bude na mikro projektima, od lokalnog značaja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here