VISOKA ŠKOLA „SIRMIUM“: Uručene akreditacije za dva nova studijska programa

0
639

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Branko Markoski uručio je Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare ‘’Sirmijum’’ u Sremskoj Mitrovici akreditacije za dva nova studijska programa, za novu školsku godinu. Reč je o studijskim programima Softversko inženjerstvo i Poslovna ekonomija.

Pokretanjem novih studijskih programa stvara se 100 novih mesta za buduće studente , od čega 50 za master strukovne vaspitače, 25 za softverski inženjering i 25 za poslovnu ekonomiju. Akreditacije za dva nova studijska programa primio je direktor Visoke škole prof.dr Dejan Savičević.

Želeo bih da naglasim da na osnovu ova dva nova studijska programa mi dalje idemo u razvijanje programa koji će se odnositi na impelementaciju IT u logistici i saobraćaju, to je neka budućnost koja se očekuje od nas kompetentnih nastavnika i tima nastavnika. Naša je obaveza da poštujemo tradiciju visokog obrazovanja koja je u Sremskoj Mitrovici i u regionu Srema duga 62 godine“, rekao je prof.dr Dejan Savičević.

Podsećamo, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ za narednu školsku godinu upisuje prve generacije na program strukovnih studija Softversko inženjerstvo i program strukovnih studija Poslovna ekonomija, pored kojih obrazuje studente na već postojećim strukovnih studijama za vaspitače dece predškolskog uzrasta i medicinske sestre/tehničare.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here