Vučić obišao Sremski okrug: U SREMSKOJ MITROVICI SE OBRATIO GRAĐANIMA

0
1490

Dan posle mitinga Aleksandra Vučića u Sremskoj Mitrovici, utisci građana varoši na Savi, se polako sležu. Cirkus bio, cirkus otišao, ukratko bi mogao biti rezime događaja od petka uveče.

Vučić je na mitingu u Sremskoj Mitrovici, rekao da Beograd mora da razgovara sa vlastima u Prištini, „posebno zbog toga što mnogo njih želi da slomi kičmu slobodnoj, slobodarskoj i nezavisnoj Srbiji“. Na mitingu u Sremskoj Mitrovici koji je održan u isto vreme kada i skup desničarskih opozicionih stranaka u Beogradu protiv francusko-nemačkog plana za Kosovo, Vučić je naveo da njega „ne mogu da ucenjuju“ zato što „nema nijedan račun u inostranstvu, nema vile, kuće u inostranstvu“.

On je rekao da je danas godišnjica od pogroma Srba na Kosovu 17. marta 2004. godine, kada su „oni koji danas drže patriotske pridike tada ćutali“.

Pored verbalnog obračunavanja sa onima koji misle drugačije od njega, Vučić je najavio i da će u Sremskoj Mitrovici biti izgrađena bolnica, kao i da će biti dolaska investitora u Mitrovicu i u Irig, Šid i druge sremske opštine.

Govoreći na mitingu u Sremskoj Mitrovici, Vučić je rekao da se „plaši“ da svet nije daleko od trećeg svetskog rata, a kako je dodao, Srbi nisu propustili nijedan rat uz katastrofalne posledice.

Kod nas ima mnogo budala koje bi da zemlju sa lakoćom da uvuku u sukobe“, dodao je Vučić.

Pre mitinga u Sremskoj Mitrovici Vučić je obišao i nekoliko drugih mesta u Sremskom okrugu. U Donjem Tovarniku je razgovarao sa predstavnicima lovačkog udruženja Donji Tovarnik, udruženjem žena „Sunčev cvet“ Donji Tovarnik, a potom i obišao mini zoo vrt. Vučić je potom stigao u Staru Pazovu gde je opišao kompaniju „Moj slatkiš“.

U Inđiji je predsednik posetio proizvodni pogon kompanije „Plastik Gogić“, a u Rumi je obišao novi objekat PU Poletarac. Nakog toga, u Šidu je obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer, da bi posetu Sremu završio obraćanjem građanima na skupu u Sremskoj Mitrovici.

Po policijskom izveštaju bilo je oko 10 hiljada posetilaca, a pored mitrovačkih članova SNS-a autobusima su dovoženi i građani iz drugih mesta, poput Šapca, Bogatića, Šida, Rume i td.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević/SMP.online)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here