Za infrastrukturno opremanje industrijske zone u Rumi – 63,6 miliona dinara

0
393

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je u Pokrajinskoj vladi ugovor o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnoj zoni predsednici opštine Ruma Aleksandri Ćirić Bošković.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, ukupna vrednost investicija iznosi 63,6 miliona dinara, a Pokrajinska vlada opredelila je 53 miliona, dok će ostale troškove snositi opština Ruma.

Resorni sekretar Sofić kazao je da je reč o ugovoru odobrenom u okviru konkursne mere za sufinansiranje investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama, kojom je tokom prošle godine usmereno 500 miliona dinara u pet lokalnih samouprava AP Vojvodine za ukupno šest projekata.

Cilj ove mere bio je jačanje kapaciteta lokalnih samouprava kroz kreiranje zdravog poslovnog ambijenta koji će privući velike domaće i strane investitore, i obezbediti ono najvažnije – a to su nova radna mesta, i u tome smo uspeli. U Rumi je već počela izgradnja pogona kineske kompanije „Haitian Internatioanal“, koja će proizvoditi CNC mašine, a samo u prvoj fazi očekuje se da će biti zaposleno preko 200 ljudi. – poručio je Sofić.

U Rumi će projektom biti izgrađena i saobraćajnica C2 na lokaciji radne zone „Rumska petlja“, kao i atmosferska kanalizacija, što će, kako je rekla predsednica te opštine Aleksandra Ćirić Bošković, još snažnije pozicionirati Rumu kao atraktivno mesto za strana i domaća ulaganja, i obezbediti pristupni put ka parceli velikog kineskog investitora.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here