Zahvaljujući viziji JEDNE ŽENE, hleb naših predaka, TAIN – postao zaštitni znak Mitrovice!

0
2272

Nepunih šest meseci kako je otvorena pekara u kojoj se spravlja tain, hleb naših predaka, ali pored njega i čitav niz proizvoda po starim i originalnim receptima, već bi se moglo zaključiti da je interesovanje prevazišlo sva očekivanja Biljane Jakovljević, žene koja je osmislila ceo ovaj koncept.

Biljana, koja je više od dve decenije provela na radu u Švajcarskoj, vrativši se u rodni kraj, pokazala je da se i ovde može dobro živeti od svoga rada, bez kukumavčenja po društvenim mrežama i kritikovanja svega i svakoga. Dovoljno je samo osmisliti ideju i biti spreman za težak i mukotrpan rad.

Već smo pisali o ovoj pekari pre nekog vremena, naglasivši da se njena celokupna proizvodnja zasniva na zdravim proizvodima. Smeštena u samom centru Sremske Mitrovice, u ulici Svetog Save broj 8, može se pohvaliti upravo na toj i takvoj ponudi za svoje potrošače.

I upravo oni, kupci, pokazali su da svaka kvalitetna roba nađe put do njih.

U međuvremenu imali smo porudžbinu taina i za Vojsku Srbije, kao dodatak za njihov SDO, a počeli smo i da ga prodajemo u Mitrosovim prodavnicama, kako bi bili bliži onima koji ga traže.”- kaže neumorna Biljana, dodajući:

Upravo završavamo u patentnom zavodu proceduru kojom ćemo zaštititi ime i logo naše pekare, tako da će TAIN, a sa njim i Mitrovica, između ostalog, biti prepoznavana i po našem brendu.”

Narudžbine stižu iz cele Srbije, a uskoro će se i u Beogradu otvoriti odeljenje za distribuciju taina i drugih proizvoda pekare. Pored široke lepeze proizvoda novo u ponudi su i “Hilandarski posni kolač”, koji se pravi po receptu hilandarskih monaha i uz blagoslov oca Save Rakite, “Slavski kolač” i “Slavsko žito” (domaći recepti sa organskim brašnom), kao i “Speltine vanilice” sa speltinim brašnom.

Ipak, i dalje se najviše traži “Kolač sa suvim voćem” u čiju su se vrednost uverili mnogi kupci rado mu se vraćajući.

Takođe, u ponudi se mogu naći i medenjaci sa logoom srpske zastave i hleba taina, pravljeni po domaćoj tehnologiji. Nakon Bogosluženja tokom velikog pravoslavnog praznika Materica, ovi medenjaci su, na veliku dečiju radost, deljeni i u parohijskoj crkvi “Sv. Ćirila i Metodija” u Sremskoj Mitrovici.

U svakom slučaju, s obzirom da je vreme Božićnog posta, zašto ne naglasiti da je i ponuda posnog programa raznovrsna.

Kako nam je otkrila Biljana, celokupna smesa za tain, hleb naših predaka, i ostale proizvode mesi se ručno, onako kako se to i nekad činilo, bez aditiva i od toga se, bez kompromisa, ne odstupa. Više o ponudi pekare „TAIN“ zainteresovani mogu naći na instagramu: https://instagram.com/hlebnasihpredakasm

a narudžbine se mogu izvršiti na broj telefona: 065-623-06-26.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here