Osnovni sud OBUSTAVIO tužbu VASILIJA RADOSAVLJEVIĆA protiv novinara SM portala

0
1931

Krivična tužba koju je, pred mitrovačkim Osnovnim sudom, poveo nekadašnji funkcioner DSS-a Vasilije Radosavljević (Vasa PDV) protiv novinara našeg portala Milana Milivojevića – obustavljena je. Kako je navedeno u rešenju suda “nema mesta optužbi za produženo krivično delo uvrede”.

Podsećanja radi, Vasilije Radosavljević je tužbu podneo zbog nekoliko članaka koji su izašli 2017. godine i u kojima je pisano o njegovim aktivnostima tokom vršenja više političkih funkcija u periodu od 2000. do 2016. godine.

U članku “Sumrak pravde u palati nepravde”, Radosavljeviću je zasmetao navod da je ”on od podstanara koji se izdržavao od konobarisanja i prodaje voća na pijaci, došao do vlasništva nad luksuznom kućom sa bazenom i desetak, što stanova, što poslovnih lokala, u najužem centru gradaI niko se u pravosudnoj piramidi ne pita – kako?”

Integralna verzija članka: OVDE

Takođe, u članku “SRBIJA MEĐ’ŠLJIVAMA: Zastrašivanje građana preko sudova i policije”, Radosavljevića je uvredila rečenica u kojoj je doslovce navedeno: “Na društveni život u gradu na Savi sve pogubnije deluje sprega državnih institucija i kriminalizovanih pojedinaca, koji su do svog sumnjivog bogatstva došli u eri tranzicije.”

Kao i rečenica: “Sudeći po presudama koje donose sudije Osnovnog suda u našem gradu, čak je i  dugogodišnji gradski funkcioner za kojeg se vezuje mnoštvo afera finansijske prirode Vasilije Radosavljević (Vasa PDV) poštenjačina u koju se nepravedno upire prstom zbog pljačke sopstvenih sugrađana.”

Integralna verzija članka: OVDE

Tužilac Vasilije Radosavljević za uvredu je smatrao i rečenice iz  članka “Mitrovački DSS izbacio iz članstva Vasu PDV i Zoricu Gašpar” koje glase:

“Radosavljević svojim kontroverznom radom na više funkcija na koje ga je DSS postavljao tokom 16 godina koliko je ova stranka provela u vlasti u gradu, privlačio je pažnju i javnosti i lokalnog Tužilaštva. U politiku je ušao nakon Petog oktobra i za deceniju i po boravka u vlasti od prodavca bresaka i konobara sa podstanarskim statusom dospeo do vlasništva nad luksuznom kućom sa bazenom u elitnom delu grada (Naselje „25 maj“), kao i desetak stanova i poslovnih lokala u najužem gradskom jezgru.

Vešanje saksija sa cvećem kojim je, pre više od decenije kićen grad, takođe se vezuje za Radosavljevića i privatnu cvećaru njegove sestre.”

Integralna verzija članka: OVDE

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here