Zastava Srbije oslikana na keju u Mačvanskoj Mitrovici

0
896

Povodom Dana srpskog jedinstva, savski kej u Mačvanskoj Mitrovici, oslikan je u bojama srpske zastave. Akciju su realizovali članovi  FK „Podrinje”.

„Povodom dana zastave nacionalnog jedinstva omladinci, kadeti i mlađe selekcije Fudbalskog kluba Podrinje su nam se obratile u želji da zastavu koja je pre tri godine rađena na keju, a sada dosta izbledela da poprave i dovedu u prvobitno stanje. Mi iz saveta mesne zajednice smo se obratili Gradu Sremska Mitrovica, a oni su to sa zadovoljstvom prihvatili, obezbedili boju i ostali repromaterijal dok smo mi iz mesne zajednice obezbedili momcima doručak i piće danas u toku dana. Ideja potiče od fudbalskog kluba Podrinje i od same te dece i to je ono što i treba da znači ovaj praznik, da probudi kod dece neku ideju šta zastava Srbije znači za Republiku Srbiju i sve njene građane. Dužina zastave je 70 metara, a visina je oko 3 metra.” – objasnio je Miloš Kovač, predsednik Saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, je praznik identiteta, koji jasno govori ko smo, odakle dolazimo i gde idemo, što su igrači FK Podrinje jasno i pokazali.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here