ZAŠTO neki ljudi osećaju potrebu da PLJUJU po sopstvenom narodu?

0
11898

Mi Srbi  imamo običaj da  kritikujemo naše sunarodnike kakav god uspeh oni postigli. Uvek tražimo greške, izjave stavljamo u loš kontekst, niko nam nikada nije dovoljno dobar i uvek se držimo stava „da komšiji crkne krava“. Ipak, prema sebi smo najgori. 

Sve više i više „lažnih priča“ kruže internetom, a Srbi kao Srbi poznavajući sami sebe odmah poverujemo u sve što je „najgore“. Nedavno je po društvenim mrežama „buknula“ fotografija na kojoj se vidi odsečeno drvo, a sve kako bi na tom mestu nikao novi put, i to navodno negde u Srbiji, tačnije u Sremčici!

Toliko su svi poverovali da je ova glupost nastala u Srbiji, da su neki mogli i da se zakunu da su ovo drvo videli svojim očima, baš tu blizu obdaništa u naselju. I to je upravo i najinteresantnije, kada god iskrsne neki problem u Srbiji, obično se tu negde u blizini nalaze deca, obdanište, škola…

E , pa to je sam jedna nizu optužbi koja nema veze sa lošim radom nas Srba. Ta slika je nastala negde u Rumuniji, a „vredni“ Srbin je brže bolje uslikao, postavio na društvene mreže uz komentar da je to bruka i sramota za Srbiju.

Po ugledu na ovog Srbina, prošle godine se na društvenoj mreži pojavio i tvit sa navodnom greškom na Koridoru 11 i to sa sve „dokazom“:

Srbine, prevario si se i ti, ali nećeš zamajaviti narod. Naime, potporni stub koji drži most jednim delom, ne nalazi se u Srbiji na Koridoru  11. Ta slika jeste realna, ali ne prikazuje sliku Srbije, već slika dolazi iz Španije.

Možda će sledeća fotografija problematike Srba nastati negde na Marsu, ali mi ćemo to već nekako uklopiti u recimo novi ambijent rada RTB Bor i situacije u kom se nalazi nakon što su ga preuzeli Kinezi.

Dakle, ne verujte svemu što vidite po društvenim mrežama, postoje laki načini da se fotografije provere, tačnije gde su zaista nastale.

Nije teško, samo pitajte „Google“, ako Srbi već ne znaju, zna internet!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here