Zašto odbornici “GRADA ZA SVE NAS” ignorišu srpske žrtve?

0
2272

Protekli vikend, na lokalnom planu, prošao je u obeležavanju žrtava koje su Srbi na ovim prostorima pretrpeli tokom dva svetska rata. I dok su širom regiona svi sa zebnjom gledali u pravcu Cetinja u nadi da će ustoličenje mitropolita Joanikija proći bez većih sukoba, mitrovačka lokalna samouprava je tradicionalno obeležavala stradanje srpske vojske na polju Leget tokom Prvog svetskog rata, kao i ubijanje blizu deset hiljada civila, najviše Srba, od strane komšija Hrvata, obučenih u ustaške uniforme, u Drugom svetskom ratu.

Kompletno rukovodstvo skupštine grada na čelu sa gradonačelnicom bilo je na ova dva skupa. Ipak, upadljiv je bio izostanak 11 odbornika udruženja “Grad za sve nas”, da su to čak i njihovi simpatizeri primetili postavljajući, u skladu s tim, i komentar na društvenoj mreži Fejsbuk:

Moram da postavim otvoreno pitanje Grupi građana „GRAD ZA SVE NAS“ koji nas sa svojih 11 poslanika predstavljaju i u Skupštini grada: GDE STE NA LEGETU ?!  GDE STE NA SPOMEN GROBLJU ?!

Iskreno bih zamolio nekoga ispred poslaničke grupe da nam to pojasni…jer – to je bilo obeležavanje dva značajna događaja iz istorije našeg grada…grada za koji se borite…i vaše prisustvo je bilo neophodno…

Nije dovoljno sedeti u kafiću u Velikim Radincima…treba se malo spustiti i na obična mesta i događaje u ovom gradu!

Ova objava je izazvala ljute komentare upravo od strane pojedinaca koji su simpatizeri pomenute grupe građana.

Očigledno da odbornike ovog udruženja ne interesuju srpske žrtve, sasvim u skladu sa politikom koju zagovaraju od početka rada trenutnog saziva gradske skupštine, tako da i ne čudi što su već, po gradu, dobili kolokvijalni naziv „franjevci“.

Hoće li ih, barem, interesovati negativni komentari i kritika njihovih simpatizera?

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here