Zbog čega je ULAGANJE u nekretnine najpopularniji vid INVESTIRANJA u današnje vreme

1
1012

Najkvalitetnija mogućnost za stabilan pasivan prihod na duži vremenski period je investiranje u nekretnine. Upravo se investiranje novca u nekretnine smatra isplativijom mogućnosti od do sada poznatih ulaganja finansija poput trgovanja na berzama.

Poznato je da se mnogi investitori najčešće odlučuju na kupovinu nekretnina veličine od 30 do maksimalno 55 kvadrata. Vlasnici agencija za prodaju nekretnina kao i njihovi agenti, svojim klijentima predlažu najčešće kupovinu stanova manje kvadrature.

Investiranje u nekretnine obezbeđuje stabilan pasivni prihod!

Što se fizičkih lica tiče, ona se uglavnom odlučuju za kupovinu nekretnina (uglavnom stanova) radi rentiranja. Rentiranje nekretnina obezbeđuje sigurne pasivne prihode na duži vremenski rok. Nije čudno što brojni stručnjaci koji se profesionalno bave prodajom nekretnina, rentiranje smatraju isplativim biznisom.

Klijenti koji planiraju kupovinu nekretnine radi rentiranja, moraju obratiti pažnju na cenu nekretnine. Jer ako klijent uspe u ideji da rentiranjem ostvari kvalitetan prihod to znači da je dobro procenio prodajnu cenu nekretnine pre same kupovine.

Najisplativija varajanta kupovine nekretnine je kupovina za gotovinu!

Konstantan porast prodaje nekretnina ukazuje na opravdanost investiranja u nekretnine. Porast cena svih tipova nekretnina određuje i povećanu cenu rentiranja nekretnina. Iako brojni pokazatelji ovih dana ukazuju da mnoga dobra gube na svojoj vrednosti, potrebno je ulagati u ona sredstva koja će posedovati stabilnu cenu.

Možemo sa sigurnošću tvrditi kako se ne pamti da je tržište nekretnina toliko aktivno kao u poslednje vreme. Iako su nekretnine sve skuplje, svakim danom su sve više tražene. U poslednje vreme je na tržištu nekretnina zavladao fenomen izdavanja stanova. Pojedini su smatrali da izdavanje stanova neće biti prihvaćeno u našoj sredini, ali informacije govore sasvim drugačije.

Porast prodaje nekretnina potvrđuje opravdanost investiranja kapitala u nekretnine!

Sve veći broj štediša svoju ušteđevinu iz banaka, usmerava u kupovinu nekretnina. U sadašnje vreme, kupovina stana se pokazuje kao znatno stabilnija zarada za raziku od oročene štednje u bankama.

Kupovinom stana i njegovim kasnijim rentiranjem, sebi možete obezbediti sigurnu otplatu stambenog kredita. Građani razvijenijih država imaju vlasnički status na nekretninama od 70%, dok je u jugoistočnoj Evropi taj procenat čak oko 96%. A postoji i razlog manjeg procenta u razvijenijim zemljama, zato što građani tih država više sredstava ulažu u deonice, obveznice i druge vrednosne papire.

Građani naše zemlje radije investiraju svoj novac u kupovinu placeva, vikendica, kuća i stanova, jer je porez na imovinu znatno niži. Investiranja uvek sa sobom donose i određeni rizik i zato treba navesti da prilikom kupovine nekretnine, nije moguće efikasno upravljanje mogućim rizikom.

Štediše sve češće svoju ušteđevinu u bankama usmeravaju u kupovinu nekretnina!

Jedan od značajnijih razloga zašto se u poslednje vreme nekretnine odlično prodaju je rekordno niska kamatna stopa na bankarske kredite za kupovinu nekretnina. Stanovi manje kvadrature uvek se najbrže isplate (povrat investicije) tokom njihovog rentiranja.

Pre nego što se odlučite na kupovinu nekretnine, razmislite u kom gradu i na kojoj lokaciji živi populacija kojoj planirate rentirati nekretninu. Za sve vas koji planirate svoj slobodni kapital investirati u nekretnine, izuzetno je važno da budete sigurni da će vaša investicija biti u što kraćem roku isplaćena (vraćena) nazad u vaš novčanik.

Investiranje u nekretnine osim ozbiljnog posla, može biti i izuzetno zanimljiv posao. Mada treba napomenuti kako pre same kupovine treba razmisliti o nekoliko segmenata, jer u svakom trenutku morate imati saznanje o sledećem: suma novca kojom raspolažete, vremenski okvira investicije, faktor rizika investicije, likvidnost.

Povrat investicija najbrži je kupovinom manjih nekretnina!

Posedujete kapital koji želite investirati u nekretnine, a želite saznati još neke potrebne informacije? Možda je baš sada pravo vreme da plasirate svoj kapital baš u kupovinu nekretnina. Naravno, uzimajući u obzir veličinu investicije, obavezno se konsultujte sa iskusnim agentima za nekretnine jer ovo je izuzetno dinamična i oblast koja zahteva poznavanje tržišta. Prepustite posao kupovine nekretnina profesionalcima!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

1 COMMENT

  1. Mislim da to nije samo danas tako, investirnje u nekretnine je uvek bilo najisplatljivije. S tim što su se ti stanovi uglavnom izdavali, a danas se u njima prave i pansioni, hosteli, ili se izdaju na dan, tako da može i više da se zaradi. Ako imate nešto para sa strane – to je odlična investicija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here