Zbog PREBIJANJA policajca i zatvorskog čuvara sedmorici iz Laćarka – ukupno 50 GODINA zatvora!

0
3606

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici izrečena je prvostepena presuda sedmorici okrivljenih, zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu. Muškarci koji su već bili proglašeni krivim, zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu, ponovo su proglašeni krivim, u ponovljenom postupku, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu poništio prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

Na ponovljenom suđenju koje je trajalo od aprila ove godine, prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović i Milenko Vukelić osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, na po sedam godina zatvora dok je ranijom presudom bilo na osam godina, odnosno maksimalnom zatvorskom kaznom koja je previđena za ovo krivično delo. Uzimajući olakšavajuću okolnost da ranije nije bio osuđivan Bojan Pavlović sada je osuđen na šest godina zatvora dok je Filipu Milutinoviću izrečena zatvorska kazna od pet godina zatvora.

Šestorica muškaraca i dalje ostaju u pritvoru, dok se Mladen Vukelić kojem se sudilo u odsustvu i dalje nalazi u bekstvu, on je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci.- kaže sudija Milica Cvejić koja je vodila ponovljeni proces.

Advokat Živana i Milana Dragojlovića iz Laćarka, Ivan Tatić nezadovoljan presudom u smislu pravne kvalifikacije kao i izrečenom kaznom, najavljuje da će se na presudu žaliti Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Podsetimo, do incidenta je došlo u decembru 2017. godine oko jedan sat iza ponoći kada je u ugostiteljskom objektu u okviru Carske palate, izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg rikošeta su povređene dve devojke.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine, a u septembru 2021. godine završeno je prvo suđenje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here