Zelena nedelja u Srbiji startovala iz Sremske Mitrovice

0
682

Povodom početka Zelene nedelje u Srbiji, na mitrovačkom trgu Ćire Milekića učenici 14 osnovnih škola sa teritorije grada takmičili su se u tri eko-igre: Štafetna trka, Sakupljanje otpada štipaljkama i Upecaj čep i sastavi reč. Takmičenju su, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovale i ministarke Irena Vujović i Jadranka Joksimović, kao i Emanuele Žiofre, ambasador i šef delegacije EU u Srbiji i Anika Ben David, ambasadorka Švedske.

Prisutnima se obratila mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, istakavši: 

„Ponosna sam što je baš Sremska Mitrovica izabrana za početak projekta primarne seperacije. Mi ćemo u narednom periodu zajedno sa našim Javnim komunalnim preduzećem  „Komunalije”, koje je zapravo i nosilac ovog projekta, da nastavimo sa edukacijom namlađe populacije. Značajno je što smo kroz ovaj projekat dobili i prekopotrebnu opremu. Sigurna sam da će naš grad u narednom periodu biti zaista grad za primer ostalnim gradovima u Srbiji, a naš cilj je da nam grad bude još lepši, zdraviji, zeleniji i čistiji.

Učesnici muzičko-zabavnog programa koji je održan na Trgu Ćire Milekića bili su: Vrtić Stonogica” Sremska Mitrovica, Muzička škola Petar Krančević” Sremska Mitrovica, PU „Pčelica” Objekat Maslačak” Sremska Mitrovica i Kulturni centar Martinci” iz Martinaca.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here