ŽIVOTINjSKA FARMA: Izbori kao osveta loših đaka

7
1402

Kako bih dežurnim zlobnicima uskratila radovanje podsetiću na mogući scenario toka sednice Skupštine Grada koja će se održati 12. jula.

mirjanaUkoliko do tog datuma Aleksandar Vučić ne obznani imena kandidata za ministre u novoj Vladi Srbije, na lokalnom parlamentu ostaje da Branislava Nedimovića, nosioca liste koja je pobedila na proteklim izborima, imenuje za novog gradonačelnika Sremske Mitrovice!

Dakle, nema potrebe za: “Znali smo, gde on da bude ministar” ili “Ispalio ga Vučić”, jer je ovo samo stvar proceduralne prirode! Pošto Nedimović nije od juče i izgleda se vodi onom narodnom “strpljen, spašen” nervoze nema. A da li su i drugi tako mirni? Čisto sumnjam.

Kada smo već kod narodnih izreka, moram priznati da su veoma korisne. Ali, ima i baš neadekvatnih primera.

Recimo: Na naslovnoj strani lokalnog nedeljnika, uz nasmejano lice novog predsednika Skupštine Grada osvanuo je naslov: “Nisam ničiji žrtveni jarac”!

[espro-slider id=12733]

Jarac, makar i žrtveni, mislim da nije u redu, tim pre što čovek tokom intervjua lepo kaže da je na predlog svoje stranke, koja je dobila najveće poverenje građana, izabran na mesto predsednika Skupštine Grada. A u Stranci valjda najbolje znaju ko je, koliko i kako radio, ko i dalje može da “ostane u sedlu”, ko treba da napreduje, ko će ići “s konja na magarca” i ko je taj kome treba reći: “Sedi, jedan”.

Mene najviše plaše upravo oni koji nisu zadovoljili, pa im Stranka pruža nove šanse, a imam i razloga za taj strah. Znam nekoga ko je kao izrazito loš đak u osnovnoj školi sve iznenadio upisujući četvorogodišnju srednju, jer je za njega i zanat bio prevelik zalogaj. Obrazloženje je bilo: “Rešio sam da probam”.

I tako je on probao još par puta u raznim školama, sve o trošku roditelja, koji su napokon finansijski iscrpljeni, morali da odustanu od sulude avanture svog sina za koju se unapred znalo da neće imati srećan epilog.

tomadiploma1Napominjem da u vreme nastanka ove priče nije bilo privatnih menadžerskih fakulteta koje je moguće završiti za jedno poslepodne i srednjih saobraćajnih škola za čiju je diplomu, kažu upućeni, dovoljno posedovati vozačku dozvolu i nešto keša! Pošto nabavka ovakvog jednog papira suštinski ne popravlja ličnost, ako svi ne snađeni budu dobili novu priliku na osnovu novostečenih diploma, a na teret budžeta Grada nadrljali smo!

Stvarno, zašto oni koji su već sada bivši ne odu tamo odakle su došli, pa makar to bilo i tržište rada?

Još nešto sam primetila u navedenom intervjuu: Novi predsednik Skupštine Grada sebe je nekoliko puta uporedio sa Premijerom!

Tako treba voleti i ceniti sebe, jer ako sam sebi nećeš dati na značaju ko će, zar ne?

Doduše, premijer je u ovoj lokalnoj zajednici prepoznao kapacitet nekog drugog, ali nikad se ne zna, svako ima pravo na gajenje iluzija.

Zato pomenuti predsednik gradske Skupštine, koji tvrdi nije jarac, kaže i da ga lično ne zanima šta pišu tamo neki novinari tamo nekog Portala. On – po sopstvenoj tvrdnji – na sve to odmahuje rukom, nesvesno poštujući onu narodnu:

Ćutljiva riba koja trepće i smeška se, vrlo je sumnjivog morala.”

(Mira Novković)

7 COMMENTS

  1. Al vi jedete govna , sta vas briga ko je on i sta je radio , sto se niste vi ugurali na njegovo mesto kad vam toliko smeta , ali boze moj niste sposobni ali zato jezik imate da palaca .

  2. Ono kad ista ta Mira Novković koja piše ovaj tekst kupi brdo cveća za svoj TERAPISJKI VRT u Zasavici, parama koje je naravno dobila preko kojekakvih konkursa, to cveće odnese kući, a u Vrt pusti krave koje kasnije optuži, zajedno sa nedužnim meštanima da su to oni uradili. Miro, pssssst!

  3. Toma špijun, za predsednika Slupštine Grada, jel se bar zna ko mu je stvarni gazda, za koga radi?

  4. Meštani Zasavice su divni. I njihove krave takođe. Krave ne jedu cveće. Ono uredno zaliveno krasi Terapijski vrt. Zlonamernim osobama koje nikada neće biti u prilici da zavire u moje dvorište ne mogu pomoći. Neka nagađaju šta hoće. Pozdrav.

  5. Nedimović je viđen za Ministra poljoprivrede, najgori resor i za stručnjake, a ne za totale laike kao što je on. Nijedan dosadašnji ministar nije uradio ništa s poljoprivredom i tu je završio svoju političku karijeru. Ista sudbina će zadesiti i Nedimovića, što i nije šteta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here