ZORAN KOCIĆ – čovek koji je deci oboleloj od raka POKLONIO vikendicu?

0
2160

Veliko interesovanje javnosti izazvala je kratka, gotovo agencijska, vest o čoveku koji je poklonio vikendicu deci oboleloj od raka? Ko je on i šta ga je inspirisalo da učini taj potez.

Sudeći po onome što piše na portalu 021, reč je o Zoranu Kociću, koji je zajedno sa svojim ocem sopstvenim rukama sagradio vikendicu od oko 100 kvadrata na Fruškoj gori, a sada je odlučio da je pokloni deci oboleloj od raka.

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi. Ugovor između Nurdora i ovog plemenitog čoveka potpisan je na Svetski dan dobrote. 

Kako kaže predsednica Nurdora Joland Korora, retki su ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove, a Zoran Kocić je imao samo dva zahteva – da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom. 

Samo su se javili telefonom i rekli da su, nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom, saznali za Nurdor i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja. Ipak, vrlo je emotivno vezan za vikendicuJučerašnji dan nam je svima bio vrlo emotivan, ali lep jer se radi o divnom čoveku kojem smo veoma zahvalni, navodi Joland za 021.

Dvorište je u lošem stanju, ali će se za njegovo sređivanje pobrinuti „Gradsko zelenilo“ o trošku preduzeća. Takođe, mnogi volonteri već su se javili da poprave instalacije kako bi ova vikendica mogla da se koristi za boravak mališana. 

Ima puno posla pred nama sa novom donacijom, ali mi smo i bolnicu sagradili – što ne bismo i jednu vikendicu renovirali?, podseća predsednica Nurdora.

Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here