Žuti karton Nedimoviću!

1
1896

Sloga iz Zasavice, fudbalski klub koji se takmiči u lokalnoj gradskoj ligi, zahvaljujući upornosti predsednika Slobodana Čikića, ove sezone je pojačala svoje redove jednim ministrom. Reč je o aktuelnom ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću.

Koliko se ova investicija Mačvanima isplatila postaje jasno kad se sazna da je Sloga sezonu završila na petom mestu. Da ministar nije zaboravio da igra fudbal, bez obzira na obaveze u Vladi Srbije, svedoči i činjenica da ponekad ume i da da gol, bez obzira što većinu vremena provede na poziciji špica.

Ipaa, bez obzira na sve, angažovanjem Nedimovića, utakmice Sloge postaju atraktivne za gledaoce koji dolaze u sve većem broju upravo da bi pratili ministrovu igru.

Ministar Nedimović je odličan špic ali i čovek koji igri daje poseban kvalitet. Zato mi ponekad publika zviždi kada ga izvedem pre kraja utakmice, no mora se voditi računa o njegovim obavezama, ali i godinama“, ističe trener Bata Pavlović.

S obzirom da je Sloga amaterski klub u kome niko nije plaćen već igra iz ljubavi prema fudbalu, po pravilu Nedimović, kada krene na utakmicu iz Sremske Mitrovice kupi u usputnim mestima igrače vozeći ih supruginim polom. Na pitanje zašto se odlučio da u ovim godinama igra za ekipu iz Zasavice Nedimović je naglasio da u ovom mestu ima veoma mnogo prijatelja, a naročito je dobar sa Slobodanom Čikićem predsednikom kluba.

S druge strane, Čikić navodi  “da je Nedimovića kao potencijalno pojačanje pratio još od 2012. godine i tada je uočio njegov talenat za igru u prostoru, a definitivno je prelomio da ga dovede u Slogu kada je prošle godine primetio da je unapredio skok igru”.

Po saznanjima u Sremskom fudbalskom području, među svim registrovanim fudbalerima UEFA, osim Branislava Nedimovića ne postoji nijedan ministar neke vlade u Evropi da igra fudbal na zvaničnim utakmicama.

Ipak, iako ministar u izjavama na raznim televizijama deluje staloženo, na fudbalskom terenu on je goropadni centarfor, pa u toj strasti često i dobije žuti karton. I nikad se ne buni. Posle toga sudija se nedelju dana hvali kako je ministru dodelio opomenu.

Za crveni se još nijedan nije mašio. Ministar se toga čuva, ali i sudije.

(M. Filipović / M. Milivojević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here