Dragoceni saveti za besprekoran izgled u zrelim godinama

0
2071

Starenje, kao sasvim prirodan proces, rezultat je brojnih činilaca, počev od genetike pa do životnih okolnosti i našeg odnosa prema sebi.

Starenjem stičemo životno iskustvo i samopouzdanje, koje se ogleda u oformljenom stilu, boljem poznavanju sebe i odnosu prema svetu oko sebe. S druge strane, česta je pojava da se s godinama sve manje slažemo sa svojim odrazom u ogledalu, te nam se čini da bogato iskustvo koje ukrašava našu ličnost ne čini uslugu našem fizičkom izgledu. Na našu sreću, industrija lepote beleži značajan napredak i rame uz rame sa modnom industrijom nudi brojna rešenja. U tekstu koji sledi nudimo Vam savete koji će Vam pomoći da prigrlite svoju zrelost i sa osmehom dočekujete godine koje slede.

Aktivnost i ishrana: Negujte životni stil

Mladolikost, kojoj svaka dama teži, je pre svega rezultat životnog stila. Postoje faktori, odnosno eventualne okolnosti na koje ne možemo previše da utičemo, ali to ne predstavlja razlog ili opravdanje za zapostavljanje onoga što čini bazu našeg stila života. Balansirana ishrana, bogata nutrijentima uticaće kako na liniju, tako i na lepotu kože. Fizička aktivnost, s druge strane, ne mora nužno biti jako zamorna. Uključite u svoju dnevnu rutinu jednu dužu šetnju i primetićete da rezultati ne izostaju.

Modni izbori: Negujte lični stil

Mnoge dame s godinama u drugi plan postavljaju modni izražaj i sudržanije su kada su u pitanju odevne kombinacije. Promena stava prema odevanju ne mora nužno biti loša, ali moramo postaviti pitanje šta oblačenje u skladu sa godinama znači. Biti svestan svojih godina u domenu modnog stila ne znači i okretanje ka zatvorenim i jednoličnim kombinacijama, već jasniju sliku sebe i samim time modnih odabira koji idu u prilog figuri i celokupnoj pojavi. Klasični komadi kao baza, koji krojem i dezenom sakrivaju ono što smatrate svojim nedostacima, a uz dodatke koji naglašavaju adute i lični osećaj za lepo, predstavljaju veliki doprinos Vašem ukupnom izgledu.

Nega i tretmani lepote: Posvetite se sebi

Činjenica je da s godinama, odnosno već nakon tridesete godine života, naša koža gubi na elastičnosti i potrebna joj je nega i pomoć da ostane hidrirana i održi svežinu. Na sreću, postoje neinvazivni tretmani koji pomažu našoj borbi protiv znakova starenja. Popularni „beauty“ tretmani kao što je mezoterapija, PRP tretman, kao i efikasni hijaluronski fileri, pomažu da se licu vrati mladalački sjaj. S druge strane, ne smemo zanemariti i svakodnevnu negu kože serumima i kremama, ne bismo li je zaštitili od spoljašnjih uticaja. Posvetite, prema tome, određeno vreme u toku svakog dana samo sebi i održavajte svoju kožu čistom i hidririanom.

Šminka i frizura: Male tajne i radosti

Bez obzira na godine i okolnosti, svaka dama bi trebalo sebi da priušti male radosti kao što su dobar ruž i poseta frizeru. Lepa i negovana kosa je jedan od osnovnih faktora koji utiču na celokupni izgled svake dame. Pitanje pokrivanja sedih je svakako u vezi sa ličnim osećajem za lepo, dok održavanje kose zdravom ima primat. Uz posete frizerskim salonima, dakle, posvetite se i negovanju svoje kose, te na taj način postavite osnovu svežeg izgleda. S druge strane, dileme u vezi sa šminkanjem ne možemo razrešiti jedinstvenim odgovorom. Preporuka je da negujete prirodan izgled i izbegavate jake boje kada birate ruževe i senke za oči. Iluminator je komad šminke koji ćete sigurno zavoleti nakon što ga prvi put naneste, budući da vizuelno oduzima godine i podiže lice. Pravilo “manje je više” svakako dobija na značaju kada je reč o šminkanju u zrelijim godinama, te je savet da se fokusirate na isticanje očiju i korigovanje eventualnih nedostataka kože diskretnom šminkom.

Činjenica je da su najlepše one žene koje stare sa osmehom i dostojanstveno. Godine donose zrelost, a zrelost podrazumeva hrabrost, osvešćenost i bolje razumevanje sebe i onoga što želimo od života. Budite pre svega zadovoljni i zdravi i ponosno nosite svoje godine, a uz takav pristup Vaša lepota sigurno neće ostati neprimećena.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here