Američki ambasador k’o june u plastu sena

0
1193

Za one koji nisu u toku ili nisu zaljubljenici u košarku (kao moja malenkost), završnica je svetskog prvenstva na kojem učestvuje i naša reprezentacija i to bez nekolicine standardnih prvotimaca, sa sve najvećom zvezdom američke profesionalne lige (ovdašnji momak, njegov život, njegova odluka…), čijeg pobednika inače oni teatralno proglašavaju za „Svetskog prvaka“.

Nego da se vratimo na temu. Košarkaška reprezentacija zemlje koja je naš okupator je u utorak, 05. septembra, moglo bi se reći demolirala ekipu Italije, a koja je samo dva dana ranije pobedila naše momke. Ambasador te zemlje (okupatorske) u Srbiji, koji se i inače za sve u Srbiji pita, na Tviteru je, a očigledno ushićen, objavio simpatičnu poruku u kojoj čestita našim košarkašima na neočekivanoj pobedi u četvrt finalu protiv favorizovane Litvanije, što je krajnje korektno, diplomatski, ali se mister Hil tu nije zaustavio, nego je dodao još nešto, zbog čega sam parafrazirao nekadašnji izanđali slogan komunaca ovdašnjih: „Druže Hile, šalji drugo pismo, ovo prvo razumeli nismo!

Za ovakav potez mister Hila u Srbiji ima sijaset izreka iza kojih sledi pouka i najčešće se tako govori deci, ali i nešto starijima kad se ponašaju nepromišljeno, a neke od njih ste sigurno čuli: „Ne trči ko ždrebe pred rudu„, „Ne zaleći se k’o june u plast„…

To što se naš kolonijalni upravnik u svoj svojoj veličini i u „celini celosti“ malko preračunao i svoju reprezentaciju turao tamo gde joj očigledno nije mesto, ni po jada, mada nije da nije od sebe napravio …, a poznavajući ovdašnju političku scenu, ima ih koji će zbog poziva na prijem u ambasadu da se utrkuju u odbrani neodbranjivog, što kod nas zovu dupeuvlakaštvo.

Elem, u nedelju, 10. septembra od 10:45 za bronzu će igrati reprezentacija Kanade protiv reprezentacije naših okupatora, a u 14:40 naši momci protiv reprezentacije Nemačke! I još nešto, u 22:00 Novak igra finale u Njujorku, još jedan Grend Slem i naravno da ćemo navijati za „matorca“ koji i dalje obara rekorde tenisa.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Branislav Markićević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here