CARSKA PALATA: Otvorene izložbe ratnih plakata i maketa aviona

0
484

Izložba plakata iz velikog otadžbinskog rata i maketa aviona „Od poraza do pobede”, u organizaciji Istorijskog arhiva „Srem”, otvorena je u prostoru Carske palate.

Izložbu je otvorio dr Georgi Engelhradt, viši saradnik Ruskog centra za nauku i kulturu Ruski dom u Beogradu i prilikom otvaranja je rekao:

„Jasno da ovaj datum mnogo znači za grad, za njegovu sudbinu, očito i za sudbinu tokom čitavog 20. veka, a i sada. Današnji grad, u ovoj formi kako ljudi u njemu žive, sve to je ustvari bilo definisano tada, tog novembra 1918. godine, pa i kasnije kad je ponovo oslobođen. Za nas je to velika čast da smo imali mogućnost da učestvujemo i u ovom obeležavanju, a pogotovo na izvanrednoj i stvarno jedinstvenoj lokaciji, kao što je Carska palata.”

U saradnji sa Istorijskim arhivom „Srem”, Ruskim domom i SUBNOR-om Laćarak, organizator izložbi plakata i maketa aviona je Grad Sremska Mitrovica. Tokom otvaranju izložbi nastupio je Hor srpsko-grčkog prijateljstva „Irida” pod vođstvom dirigenta Aleksandre Garunović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here