Ćerka namestila ocu aferu „SA KLANJEM BOŠNJAČKE DECE“

0
1320

Cveće Divnić (58) iz Sremske Mitrovice optužen je na lažnom FB profilu ‘’Četnički pokret Republike Srpske’’ da bi ‘’klao muslimansku djecu od 1-15 godina’’. Mitrovčanin je slučaj odmah prijavio PU Sremska Mitrovica, koji je prosleđen Odeljenju za visokotehnološki kriminal!

Bio sam u šoku, kada sam od kuma obavešten da sam na fejsbuk profilu ‘’Četnički pokret Republike Srpske’’ izjavio da bi ‘’klao muslimansku djecu od jedne do 15 godina’’! Tog 5. februara odmah sam otišao u policijsku stanicu da podnesem prijavu. U policiji su mi rekli da će moj slučaj preuzeti Odeljenje za visoko tehnološki kriminal u Beogradu i da će mi odmah biti ugašen FB profil. Strašno je što su moju staru fotografiju sa jednog okupljanja na Ravnoj gori sa tom lažnom porukom preneli mnogi portali Federacije Bosne i Hercegovine, kao na listi za odstrel, još uvek u šoku priča penzioner Cveće Divnić, otac troje dece i deda desetoro unučadi.

Sumnja da čitav skandal potiče od najmlađe 28-godišnje ćerke, koja je krajem januara napustila supruga i svoje dvoje male dece i odbegla u Travnik, čoveku koga je upoznala preko tik-toka!

– Kad mi je zet javio da ga je napustila moja ćerka, dopisivao sam se sa njom preko mobilnog telefona. Naravno, da sam kao otac osudio takav njen potez. Na kraju razgovora poručio sam joj da je ‘’prodala veru za večeru’’. Sumnjam da je to sve osveta njih dvoje, nje i tog čoveka, koji je muslimanske vere. Odakle tim portalima iz BiH moje slike, koje je samo moja ćerka imala u svom telefonu? Zar da to priredi svom ocu, takvu sramotu svojoj porodici?

Razočaran sam, ogorčen, ovim je naneta velika šteta mom ugledu i časti, ja sam porodičan čovek, imam desetoro unučadi od pet meseci do 14 godina, nikada ne bih ništa takvo izjavljivao protiv tuđe vere i tuđe dece, bez obzira koje vere i nacionalnosti bila, tvrdi Divnić, koji je angažovao advokata u zaštiti svojih prava.

Brojni portali iz Republike Srpske, u međuvremenu su objavili da je ‘’policija RS, uprava u Banjaluci utvrdila da je ‘’facebook profil Četnički pokret Republike Srpske lažan’’.

Nakon kompletiranja predmeta, policijski službenici dostaviće izveštaj o preduzetim radnjama Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci na dalje postupanje. Mada su poslednjih dana pojedine poruke izbrisane, a potom i lažni profil ugašen i pored toga, moguće je otkriti ko je postavljao ovakve postove i formirao FB profil.“, saopštili su iz MUP RS.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Narcisa Božić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here