Rediteljka i glumica Sanela Milošević iz Rume preminula u 46. godini

0
2803

U svojoj 46. godini preminula je kreator lutaka, glumica i rediteljka Sanela Milošević iz Rume. Glumica i kreatorka je rođena u Rumi 1977. godine, a diplomirala lutkarstvo na akademiji za scensku umetnost u Sofiji. Kao lutkar i reditelj lutkarskih predstava radila u desetak pozorišta u zemlji i svetu.

Dobitnica je brojnih nagrada za lutkarstvo u zemlji, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, USA, Emiratima i Austriji. Osnivač pozorišnog studija Nada (Studio Nada Nadatheatre – Pozorišna i video produkcija).

Njene lutke bile su deo televizijskog programa RTS (Matematičke priče, Svemirska princeza, Govorite li mrnjao, Kuvate li mrnjao), PINK-a (Nikad izvini), TV Apola (Zu), RTV Crne Gore (Vaso s Marsa), dok je RTV na drugom programu prošle godine emitovala seriju Guska Barbara i njena baka Kata koju je Sanela režirala.

Radio dramu za decu koju je Sanela napisala i režirala Skejteri, nagrađenu na konkursu RTV, nalazi se na odložnom emitovanju radija, https://media.rtv.rs/sr_ci/radio-drama/3854

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here