DAN POSLE TRAGEDIJE: Koliko su bezbedni mitrovački učenici?

1
1664

Zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“, gradonačelnica Svetlana Milovanović održala je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Sremskoj Mitrovici, na kojem je analizirana situacija u školama, kao i potrebnim merama radi povećanja bezbednosti dece.

Pored toga, gradonačelnica Milovanović izrazila je saučešće porodicama stradalih učenika, nastavnika i radnika obezbeđenja.

U Sremskoj Mitrovici sve škole su pokrivene video nadzorom, imamo školske policajce i ljude koji su stručni da rade sa decom, mada evo ovaj slučaj je pokazao da i to nekad nije dovoljno, da ovakve tragedije ipak mogu da se dese, rekla je Milivanović.

Aktiv direktora, osnovnih i srednjih škola razgovarao je o tome, šta se još  može učiniti da deca budu još bezbednija. 

Imali smo par sporadičnih situacija vršnjačkog nasilja ali i nasilja prema prosvetnim radnicima, uspeli smo to da sankcionišemo ali da do toga ne bi došlo moramo preduzeti određene korake, dodala je Milovanović.

Ipak, mitrovačka lokalna samouprava je donela odluku da se u gradu uvedu dodatne mere u zaštiti dece u školama.

Kao dugogodišnji prosvetni radnik insistiram na razgovoru sa decom, imamo stručne službe, pedagoge, socijalne radnike, sa decom uvek treba razgovarati, bez obzira koliko se to nekada činilo beznačajno, mi ne znamo šta je u njihovim glavama i šta će uraditi, moramo biti budni. Apelujem i na roditelje da razgovaraju sa decom. 

Glavne aktivnosti koje su predložene su edukacija i osnaživanje školskih stručnih lica i učenika, kao i jačanje mehanizama prevencije i zaštite dece. Preporuka je da se održe roditeljski sastanci na ovu temu

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Šta ova lupeta? Koji bre školski policajci? Nijedna škola u SM to nema. Svi to znaju.
    Policije ima samo prvih nekoliko dana ispred osnovnih škola, na ulici, zbog đaka prvaka.
    Još jedna naprdnjačka lagarija!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here