Direktorka rumskog „Poletarca“ UCENJUJE i PRETI zbog pisanja o njenom (ne)radu

0
5167

Nakon nedavno objavljenog članka u kojem se javnost upoznala sa bizarnim postupcima v.d. direktorke Nadežde Mirković u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ‘Poletarac’ Ruma – ujdurma u ovoj ustanovi se i dalje ne stišava.

Naime, u međuvremenu smo došli do novih saznanja o kontraverznim dešavanjima u ovoj ustanovi. Kako naš izvor navodi, ova predškolska ustanova se nedavno vansudski poravnala sa roditeljima deteta, koji su optužili jednu medicinsku sestru-vaspitača za zanemarivanje deteta i isplatila odštetu u visini od preko 200 hiljada dinara, iako disciplinski postupak još nije ni pokrenut protiv dotične, niti se utvrdila njena odgovornost.

Podsećamo, pomenuta med.sestra-vaspitač (koja je želela da ostane anonimna) suspendovana je sa radnog mesta i po nalogu v.d. direktorke Nadežde Mirković, dva puta poslata na procenu radne sposobnosti. Prvi put u nadležnu službu Doma Zdravlja u Rumi, koji je dotična obavila i dobila uredan nalaz, a potom i u Specijalizovanu ustanovu u Beograd, gde je takođe obavila pregled, a u međuvremenu je dobila nalaz da je i ova ustanova utvrdila da je sposobna za rad sa decom i da može da obavlja poslove medicinske sestre-vaspitača.

Svemu ovome, prethodila je njena privatna tužba protiv sina Stevana Kovačevića, inače visokog funkcionera SNS i predsednika Skupštine opštine Ruma.

Ustanova je dakle, sinu Stevana Kovačevića, iz budžeta opštine Ruma, ekspresno isplatila novčanu odštetu u visini od preko 200 hiljada dinara, iako disciplinski postupak protiv pomenute med.sestre-vaspitača nije ni pokrenut, niti je utvrđena njena odgovornost.

Primera radi, kao poređenje navodimo da je ova ustanova i dalje u sudskom sporu od 2018. godine sa roditeljima deteta koje je tokom boravka u ustanovi zadobilo komplikovani prelom lakta, zbog kojeg je istog dana imalo tešku operaciju, a nakon kojeg su detetu ostale trajne posledice u vidu oštećenih nerava, pored pretrpljenog straha koje je doživelo.

Iako je nalaz iz Specijalizovane ustanove iz Beograda, koja je takođe vršila procenu radnih sposobnosti zaposlene med.sesre-vaspitača u UPVO ‘Poletarac’ Ruma uredno dostavljen – v.d.direktorka Nadežda Mirković ovaj slučaj izgleda drži u fioci i po nečijem nalogu, odlaže rešavanje istog. Takođe, saznajemo da je zaposlenima koji su se obratili i nadležnom prosvetnom inspektoru u Rumi i ukazali mu na neuljudno ponašanje v.d. direktorke, u međuvremenu prosvetni inspektor dostavio izveštaj u kome se navodi da su i ustanovi i Mirkovićki izrečene i naložene određene mere, kao i da je prosvetni inspektor dopise zaposlenih prosledio inspektoru rada u delu za koji je on nadležan.

V.d. direktorka Nadežda Mirković je u međuvremenu vršila pritisak na novinare portala i zahtevala da povučemo prethodni članak, čak se obratila i Savetu za štampu. U pritiscima na novinare angažovala je i svoju majku koja se privatnom porukom obratila i uznemiravala saradnicu za preventivnu zdravstvenu zaštitu i negu dece, jednu od mobingovanih od strane direktorke. 

Kao i prethodnog puta, pozvali smo v.d. Nadeždu Mirković i tražili njen komentar, ali nam je lice koje se javilo na telefon UPVO ‘Poletarac’ Ruma reklo da dotična trenutno nije tu i da će se javiti kasnije – što se nije desilo.

Redakcija očekuje nove pritiske od pomenute v.d. funkcionerke te nas ne bi uopšte čudilo da putem nekih lokalnih portala koji su bliski SNS, pokuša da demantuje sve, ali ćemo uprkos svim tome nastaviti da radimo u interesu javnosti i blagovremeno izveštavamo o svim dešavanjima u UPVO ‘Poletarac’.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Darko Ilić/ SremOnline)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here