OBLJUBIO SINA, SAD ĆUTI U SUDU: Počelo suđenje Marku K. iz Sremske Mitrovice

0
4250

Suđenje Marku K. (32), iz Sremske Mitrovice, okrivljenom za obljubu sopstvenog deteta, biće nastavljeno 5. jula kada će se održati pripremno ročište, jer je sudski proces vraćen na početak.

Kako kažu u Višem sudu, u zemljama potpisnicama Evropske konvencije o ljudskim pravima, među kojima je i Srbija, po članu 6., sudija više ne može da produžava pritvor okrivljenom čiji slučaj vodi, što je ovde slučaj, pa je ovaj predmet dodeljen drugom deliocu pravde, koji će se upoznati sa slučajem do početka glavnog pretresa.

Događaj koji je potresao Sremsku Mitrovicu „isplivao“ je u javnost kada je, ne sluteći šta će čuti u lekarskoj ordinaciji, pradeda Đ. J. (72) doveo tada petogodišnjeg unuka zbog zdravstvenih problema. Mališan je u razgovoru sa doktorom, žaleći se na bolove, između ostalog i rekao da spava sa tatom, koji ga često dodiruje po intimnim delovima tela.

Pedijatar je pregledao dečaka i odmah pozvao policiju, a istog trenutka obavešten je bio i Centar za socijalni rad, koji je preduzeo određene mere – rekao je izvor iz istrage, dodajući da u ovoj porodici ranije nije bilo prijava za zlostavljanje i nasilje.

Kako saznajemo, Marko je u svojoj izjavi pred policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret. On je rekao da je brižan otac i da nikada ne bi povredio svoje dete. Tokom suđenja, koje je počelo krajem avgusta prošle godine, Marko se branio ćutanjem i nije iznosio odbranu pred sudskim većem.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je živeo u odvojenoj sobi sa ocem, dok mu je majka zbog posla boravila u Italiji.

Otkako se sve ovo desilo, dečaka više ne viđamo. Mislimo da ga je majka negade odvela – govori jedan od Markovih komšija.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. K.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here