DIVOŠ: Kotlićijada i mural Novaku Đokoviću

0
1235

Proteklog vikenda, uz propratnu kotlićijadu, u Divošu je javnosti svečano predstavljen mural Novaka Đokovića. Na taj način, žitelji ovog živopisnog fruškogorskog mesta odali su na originalan način poštovanje najboljem teniseru sveta.

Mural je naslikan na 60 kvadratnih metara zgrade mesne zajednice i krasi centar sela.

”Verujem da ćemo i dočekati Novaka u Divošu, čekaćemo ga dok ne dođe.”- poručio je Stefan Zoranović, predsednik Saveta Mesne zajednice  i jedan od najzaslužnijih za oslikavanje ovog murala.

Inače, sam rad na muralu trajao je oko dve sedmice, a oslikali su ga mitrovački slikari Milan Kardaš i Vojislav Krstić.

„Uspeli smo uspeli sve da dovršimo u planiranom roku, da uradimo baš onako kako smo zamislili. Vidim da su pozitivni komentari, to je ono što nas raduje jer bilo koje umetničko delo, stvaralaštvo, ukoliko nije ponuđeno publici – nema smisla.” – rekao je jedan od umetnika Milan Kardaš.

Otvaranju murala i kotlićijadi, pored velikog broja prisutnih, prisustvovali su ministar Branislav Nedimović, mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović, načelnik Gradske uprave za sport i kulturu Vasilj Ševo i gosti.

Manifestacija je organizovana uz podršču lokalne samouprave u Sremskoj Mitrovici, Turističke organizacije i Centra za kulturu „Sirmijuart”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here