KANCELARIJA ZA MLADE: Obuka „Osnovni informatički alati”

0
777

Mitrovačka Kancelarija za mlade, u prostoru Visoke škole “Sirmium” realizuje obuku “Osnovni informatički alati”. Obuka je deo projekta „Informatička pismenost mladih” Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Biljana Matić, koordinatorka projekta, navodi da su polaznici savladali Word, Excel i PowerPoint, a nakon završene edukacije dobiće sertifikate i dodaje:

Budućnost se vrti oko interneta, informatička pismenost veoma je važna u toku školovanja, pri zapošljavanju, profesionalnom napredovanju i bukvalnom snalaženju u svetu. Mlađa populacija u velikom broju koristi i računar i internet i provodi za računarom veliki deo svog slobodnog vremena. Međutim, istraživanje je pokazalo da učenici ne znaju da na pravi način izdvoje, sortiraju i koriste informacije. Zbog toga su ove obuke veoma važne, a mi u septembru organizujemo novi krug edukacija, za fotošop i veb dizajn.”

Obuku pohađa osam polaznika sa kojima rade profesori Visoke škole Sirmijum. Među njima je i predavač u toj školi Nemanja Ljubinković koji kaže da se polaznici odlično snalaze, počeli su sa osnovama Word-a i Excel-a, a sada samostalno rade zadatke.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here