DR NATAŠA SEKULOVIĆ dobila državno odlikovanje: POSTHUMNO NAGRAĐEN i dr Anđelko Bačvanin

0
2112

Na Dan državnosti Republike Srbije, pored ostalih, predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je i dvoje lekara mitrovačke Opšte bolnice za zasluge u borbi protiv kovida 19. Zlatnom medaljom odlikovani su dr Nataša Sekulović i posthumno dr Anđelko Bačvanina.

Dr Anđelko Bačvanin dobio je zlatnu medalju za delo ličnog herojstva u zaštiti stanovništva od zarazne bolesti, dok je dr Nataša Sekulović odlikovana zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv pandemije.

Doktorka Sekulović je pravi heroj borbe protiv kovid 19 virusa, borbe koja traje već godinu dana. Ponosan sam što sam na čelu kolektiva u kojem radi doktorica Sekulović,a želim da istaknem da u ovom istom kolektivu radi i njen muž, da je on zaposlen na infektivnom odeljenju i da su oni svoj život u poslednjih godinu dana u potpunosti podredili borbi protiv ove pošasti. Veliku žrtvu u svemu ovome podnela su i njena dva mala sina koji su u prilici da svoje roditelje viđaju samo kada ovi nisu na poslu ili kada su sigurni da je to u potpunosti bezbedno. Mislim da ste sada jednostavno u prilici, kako smo slušali o tome da su lekari pravi heroji, da sada upoznate jednog zaista takvog lekara, doktoricu Sekulović, specijalistu anesteziologa.” – rekao je dr Dragan Malobabić v.d. direktora bolnice čestitajući nagrađenoj doktorki.

Odlikovana dr Nataša Sekulović zahvalila se svim saradnicima, kolegama lekarima i medicinskim tehničarima, ističući da je ovo odlikovanje stiglo u mitrovačku bolnicu i njihovom zaslugom. Kako kaže, nije očekivala nikakvo priznanje jer se svi zdravstveni radnici bave samo time da urade posao u zadatim uslovima najbolje što mogu.

 „Želim da napomenem da ova zlatna medalja, koju mi je uručio predsednik države, predstavlja odlikovanje za celu našu bolnicu, odnosno Službu anestezije, podržanu Službom za interne bolesti, infektivne bolesti i svih drugih specijalista, kao i medicinskih tehničara sa tih odeljenja koji su nama pomogli da uspostavimo ravnotežu u radu između crvene, zelene i narandžaste zone. Mi smo se kao kolektiv i Služba anestezije jako trudili da ispunimo sve zahteve naše ustanove, znate da pored korone naši pacijenti boluju i od drugih bolesti, a mi kao služba učestvujemo u lečenju na oba fronta. Meni lično je za ponos to što smo kao jedna mala služba uspeli sve da izdržimo i da svoj posao obavimo profesionalno kako i treba”, rekla je dr Nataša Sekulović tokom svog obraćanja novinarima na pres konferenciji koju je Opšta bolnica upriličila povodom dobijanja zlatne medalje za njena dva zaposlena.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here