Dr SRĐAN NINKOVIĆ novčani deo NOVEMBARSKE NAGRADE preusmerio u humanitarne svrhe

0
1191

Dobitnik Novembarske nagrade Sremske Mitrovice dr Srđan Ninković iz Laćarka je nagradni novčani iznos od 100.000 dinara preusmerio na lečenje mlade Mitrovčanke Aleksandre Dinić. Aleksandra ima 28 godina, a prošle godine u maju je otišla na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Magnetna rezonanca je, nažalost, pokazala veliku promenu na mozgu nakon čega je hitno hospitalizovana.

Aleksandri je u junu mesecu 2022. godine na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet uzorak za patohistološku analizu. Nakon par nedelja analiza je pokazala da se radi o visokogradnom difuznom gliomu, koji nažalost nije operabilan. Dodatne genetske analize rađene u inostranstvu su pokazale da se radi o zloćudnom karcinomu – Glioblastomu WHO gradus 4.

Kako su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene neohodno je što pre nastaviti lečenje u inostranstvu na jednoj klinici gde će se nakon sprovedenih analiza odrediti ciljana terapija za Aleksandru, a posle toga i izraditi vakcine od njenog tumorskog tkiva.

U komentarima ispod Instagram objave na profilu sremskomitrovackiportal, nizale su se samo reči hvale.

Volim ovog gospodina„,“Kakav čovek, koliko srce!„, „Bog će mu vratiti stostruko„, „Zlatne ruke i još zlatnije srce. Gospodin u svakom smislu„, samo su neki od komentara.

Ukoliko želite da i vi pomognete Aleksandri, to možete učiniti slanjem poruke 1360 na 3030 ili

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468223-53

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here