Dve pozorišne premijere za Dan Opštine Pećinci

0
209

Ljubitelji pozorišta u opštini Pećinci biće u prilici da tokom obeležavanja Dana opštine Pećinci pogledaju dve pozorišne predstave rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci koje su na takmičarskim festivalima osvojili ukupno 12 nagrada.

Predstava za decu „Devojčice koje ne vole granice“ rađene po motivima romana „Ja sam Akiko“ Stefana Tićmija, u dramatizaciji Vanje Šević i režiji Slobodana Stankovića, biće izvedena u utorak 23. maja u sali Kulturnog centra s početkom u 19 časova. U predstavi igraju mlađi članovi Dramske sekcije Kulturnog centra: Ana Gajić, Vanja Gajić, Katarina Ranković, Jovana Dragosavac, Dunja Gajić, Ivona Bojanić, Marija Gajić, Kalina Ranković, Lazar Ivković, Ignjatije Topolski, Mihajlo Božović i Nikola Gogoli.

Predstava je na takmičarskim festivalima osvojila pet nagrada među kojima: treće mesto za najbolju predstavu u Sremu (Slobodan Stanković), nagradu za kolektivnu igru, nagradu za inovativni rediteljski pristup (Slobodan Stanković), nagradu za najbolji scenski pokret (Slobodan Stanković), dok je Ana Gajić za ulogu Akiko dobila diplomu za najbolje glumačko ostvarenje u okviru festivala.

Predstava za odrasle „Jelena – žena koje nema“ rađena po tekstu „Opet pakujemo majmune“ Milice Piletić, u režiji Slobodana Stankovića, biće premijerno izvedena u četvrtak 25. maja u sali Kulturnog centra s početkom u 20 časova. U predstavi igraju stariji članovi Dramske sekcije Kulturnog centra: Katarina Devčić, Bojan Naić, Merima Radivojević i Tijana Petrović.

Predstava je na takmičarskim festivalima osvojila sedam nagrada među kojima: treće mesto za najbolju predstavu u Sremu (Slobodan Stanković) i plasman na Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Bačkoj Palanci, Merima Radivojević je za ulogu Ružice nagrađena priznanjem selektora za najbolju žensku epizodnu ulogu u okviru celog festivala, Bojan Naić, koji u predstavi tumači novinara Nebojšu, osvojio je diplomu za najbolju mušku ulogu u predstavi i pohvalu selektoru za glumačko ostvarenje u okviru celokupnog festivala, dok je Katarina Devčić iz Pećinaca, koja tumači nezaposlenu profesorku književnosti Jelenu, svojim talentom ostavila utisak kako na stručne pozorišne stvaraoace, tako i na publiku: žiri publike ju je nagradio za najbolju žensku ulogu u predstavi, dobila je priznanje selektora za najbolje glumačko ostvarenje u okviru celokupnog festivala, kao i diplomu žirija publike za najbolju glavnu žensku ulogu u okviru celokupnog festivala.

Ulaz na obe predstave je slobodan.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here