ERDEVIK: Održana XXV Sremska kulenijada

1
383

Erdevik je i ove godine bio domaćin velike gastronomske manifestacije, 25. po redu, Sremske kulenijade. Organizatori manifestacije bili su Opština Šid, Turistička organizacija Šid, Mesna zajednica Erdevik, Privredna komora – RPK Sremska Mitrovica i KOC Šid.

Sremska kulenijada je i ove godine okupila je više od dve stotine izlagača – proizvođača suhomesnatih proizvoda, vinara, proizvođača sira, slatkih delikatesa i drugih proizvoda domaće radinosti.

Apsolutni pobednik ovogodišnje Kulenijade je „Sremski kulen Vojnović“ iz Kuzmina, u kategoriji kate, dok je apsolutni pobednik u kategoriji uzani omotač PG Jovan Mišćević Vašica. Njima su uručene diplome i statue “Kulenka”, a priznanja su uručena i za sledeće kategorije:

KATA – GAZDINSTVO: 1. PG Nenad Vojnović, Kuzmin, 2. PG Dragin kulen i kobasica, Sremska Mitrovica i 3. PG Jovan Mišćević, Vašica.

KATA KOMPANIJE: 1. PR Bešenovac, Bešenovo, 2. PR Dragin kulen i kobasica, Sremska Mitrovica i 3. Lemaić K&M, Šid.

UZANI GAZDINSTVA: 1. PG Mladen Lemaić, Šid, 2. PG Nenad Vojnović, Kuzmin i 3. PG Duško Mirković , Kuzmin.

UZANI KOMPANIJE: 1. Lemaić K&M, Šid, 2. Kulen Vojnović, Kuzmin i 3. But&Co, , Laćarak.

U kategoriji takmičenja za sve proizvođače kulena koji su teritorijalno i administrativno van teritorije Srema, pobednik je PG Tatjana Vukotić iz Bačkog Jarka. Osim Komisije za stručno ocenjivanje kvaliteta kulena, predate uzorke ocenjivali su i profesionalni kuvari, a najbolji po njihovoj oceni je PG Jovan Mišćević, Vašica.

Na kraju, ovogodišnja Kulenijada ispraćena je nastupom lokalnog benda Darka Galonje i spektakularnim vatrometom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here