OSTAO bez posla zbog KRITIKOVANJA lokalne vlasti na internetu

0
1382

Lokalni izbori su završeni, ali je izgleda počeo obračun sa političkim protivnicima, bar u Pećincima. U mestu u kome je SNS ostvario najubedljiviji rezultat na lokalu, jedan opozicionar dobio je otkaz. Kaže da iza svega stoji poverenik naprednjaka za Pećince Milorad Pantić Luki, zapamćen kao neko koji je izbacio decu iz vrtića zbog političkog angažmana njihovih roditelja.

Zbog kritičkih objava na društvenim mrežama protiv lokalne vlasti u Pećincima, opozicioni kandidat za odbornika tvrdi da je dobio otkaz. Dušku Jovičiću, sa opozicione liste „Pećinci protiv nasilja“, do tada zaposlenom u jednoj privatnoj firmi, poslodavci su saopštili da je tehnološki višak. Sumnja da su bili primorani na to.

Doslovce mi je rekao da moram povući sve objave koje su bile na mom profilu i da će biti sve u redu. Međutim ja od toga nisam odustao. Rekao sam poslodavcu da slobodno radi ono što mora da uradi, a ja ću da radim ono što je ispravno i što smatram da treba da se uradi ovom selu“, kaže Duško Jovičić sa liste „Pećinci protiv nasilja“.

A nerešenih problema u selu mnogo, među najvećima na koje je ukazivao – onaj sa vodovodom i kvalitetom vode, neasfaltiranim ulicama.

Oni imaju svoje vojnike koji moraju da zastrašuju narod. Lokalni moćnik Luki ima uticaja na svu vlast u ovoj opštini više nego što ima Vučić u Srbiji“, kaže Jovičić.

Vučić je pohvalio rezultat naprednjaka u Pećincima. Opoziciona Demokratska stranka, čiji je Jovičić član, veruje da njegov primer borbe sa lokalnim moćnicima neće ostati usamljen.

Ne može strahom svaki pojedinac da se ukloni iz političkog života. Strah će se odagnati ako imamo više takvih ljudi kao što je Duško Jovičić onih koji su spremni da se suprotstave“, kaže Zoran Lutovac, predsednik DS-a. Spremnih da dignu glas i tako rizikuju kao Duško, iako im je do penzije ostalo još malo, dve godine. Jer će se u malom mestu kao Pećinci teško sada neko usuditi da zaposli ovog čoveka.

Ja sam učesnik dva rata. Jedna izgubljena bitka ne znači i izgubljen rat“, kaže Jovičić.

Privatna kompanija za obradu stakla u kojoj je Duško bio zaposlen tvrdi da u ovom slučaju nije bilo pritiska na njih. Objašnjavaju i da je za poslednjih godinu dana iz firme zbog reorganizacije otišlo još nekoliko ljudi. Poslednji odlazak se međutim podudario baš sa završetkom lokalnih izbora.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here