Letnja škola programiranja: PRIJAVITE SE!

0
395

Fondacija Petlja, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i Ministarstvom prosvete po treći put organizuje Letnju školu programiranja koja će se održati u Sremskoj Mitrovici, u terminima od 6. do 14. jula i od 28. jula do 5. avgusta. Program je namenjen učenicima koji ove školske godine završavaju peti, šesti, sedmi ili osmi razred osnovne škole.

Smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona u Domu učenike srednjih škola u Sremskoj Mitrovici su besplatni za polaznike i polaznice, dok troškove prevoza snose roditelji i staratelji. Nastava Letnje škole programiranja će se odvijati u Mitrovačkoj gimnaziji.

Stručni deo programa će i ove godine biti fokusiran na savladavanje važnih programerskih koncepata kroz rad u Pajtonovoj biblioteci za 2D grafiku Pajgejm. Program se svake godine dopunjuje novim primerima i drugačijim predlozima projekata, što i starim polaznicima Letnje škole programiranja omogućuje novo iskustvo. Pored stručnog dela programa za polaznike će biti organizovana predavanja stručnjaka iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.

Zainteresovani učenici i učenice treba da se prijave najkasnije do 14. juna do 17 časova, popunjavanjem prijavnog formulara https://prosveta.gov.rs/vesti/javni-poziv-za-letnju-skolu-programiranja/.

Broj mesta je ograničen na 100 polaznika, raspoređenih u dve smene po 50. Konačnu selekciju će obaviti komisija, a rang lista će biti formirana na osnovu rezultata testa i pokazane motivacije i zainteresovanosti za programiranje. Svi kandidati koji budu izabrani biće o tome obavešteni najkasnije do 24. juna.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(V. A.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here