EVO KAKO JE Mitrovčanin teško povređen na Savi – U SUDARU glisera i čamca!

0
3701

Na Maloj plaži ispod naselja Stari Most u Sremskoj Mitrovici, u utorak oko 18 časova, došlo je do sudara glisera i čamca u kome je teško povređen Mitrovčanin M.P. (39), koji je hitno prevezen u Klinički centar Vojvodine!

-Dobili smo poziv od građana juče nešto posle 18 sati i najvećom brzinom uputili se sa plaže Brioni, gde smo stalno angažovani, na Malu plažu kod naselja Stari most. Kada smo Đorđe Nedeljković, koordinator spasilačke službe i ja na skuteru stigli imali smo šta i da vidimo! Jeziv prizor-čovek je ležao u čamcu razbijene glave u lokvi krvi, polomljene vilice i zuba, sa polomljenom desnom rukom na više mesta! Njegov drug i devojka nekako su uspeli da ga tako povređenog uvuku iz reke u čamac. Devojka je bila u šoku, uplašena, sva se tresla, ali bez povreda, priča Aleksandar Petković, vlasnik Službe obezbeđenja Nintel, koji je odmah prevezao povređenog M.P. do obale gde ga je preuzelo vozilo Službe hitne pomoći mitrovačkog Doma zdravlja.

Do nesreće je došlo tako što je gliser, kojim je upravljao Mitrovčanin S.P. (39), vukao gumu sa dva muškarca i devojkom i u velikoj brzini udario u drugi čamac. Neizvesno je, međutim, šta se u međuvremenu desilo sa drugim muškarcem, pošto je spasilačka služba na mestu nesreće zatekla samo vozača glisera, devojku i povređenog.

Na Savi u letnjim mesecima vlada pravi haos! Gliseri jurcaju po reci, vijaju se, utkuju i to niko ne kontroliše! Na gradskoj plaži Brioni, gde je stalno angažovana naša spasilačka služba opremljena specijalnim čamcima za hitne intervencije, do pre nekoliko godina bilo je sličnih problema sa nesavesnim vozačima glisera. Međutim, naši spasioci izlaze u čamcima iza bova i megafonima upozoravaju vozače glisera, tako da su se malo umirili. Ali, kod mosta i Male plaže divljanje i bahaćenje se nastavlja!– upozorava Petković.

Kako Policijska uprava Sremska Mitrovica u svom sastavu nema Rečnu policiju, problem nesavesnih vozača glisera i velike opasnosti po plivače na mitrovačkim plažama i dalje u letnjim mesecima ostaje aktuelan.

-Tridesetdevetogodišnji muškarac M.P. dovezen je sa teškim telesnim povredama u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici oko 18,30. Nakon specijalističkih pregleda zbog težine povreda prevezen je sanitetskim vozilom u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, saopštava PR služba mitrovačke bolnice.

Pripadnici MUP u Sremskoj Mitrovici uhapsili su S.P. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. On se sumnjiči da je vozeći gliser neprilagođenom brzinom u reci Savi izazvao nesreću u kojoj je teške telesne povrede opasne po život zadobio tridesetdevetogodišnji M.P. koga je vozio gliserom na gumi.

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici odredilo je za S.P. zadržavanje do 48 sati, kada će uz krivičnu prijavu biti predate tužilaštvu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Narcisa Božić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here