Nastavljene međusobne optužbe mitrovačkih opozicionara: TAJNI DOGOVORI SA VLAŠĆU?

0
1223

Kako se moglo i očekivati, raskol unutar opozicionog udruženja “Grad za sve nas”, izazvan ostavkama dvoje njihovih odbornika na konstitutivnoj sednici lokalne skupštine –  poprima sve šire dimenzije.

Simpatizeri i članovi ovog udruženja, jasno su se podelili u dve grupe, na one koji podržavaju dvoje odbornika Aleksandru Popović i Željka Dumu i traže jasan odgovor na pitanje da li je bilo dogovora “ispod stola” između najužeg rukovodstva “Grada za sva nas” i čelnika mitrovačkih naprednjaka tokom predizborne kampanje i na drugu grupu koja, jednoglasno apeluje da se sve reši dogovorom, bez mnogo talasanja, u suštini zabadajući glavu u pesak pred činjenicama.

Da je problem u ovoj opozicionoj grupaciji dostigao dramatične razmere, svedoči i činjenica da su se čelnici pokreta, vrlo brzo, već sledeće jutro nakon sednice, lokalnoj javnosti obratili saopštenjem u kojem demantuju bilo kakav raskol, navodeći da su “dva odbornika napustila organizaciju, podnela ostavke na sednici i vratili mandate GG, tako da svoju borbu nastavljaju sa 14 odbornika, kako je i bila volja naroda”.

U saopštenju se kaže i da  „Grad za sve nas“ nije ni malo odstupio od svoje politike koju je vodio u poslednje četiri godine, nije napravio nikakav dogovor sa vladajućom koalicijom, kao i da nastoji da ima korektne odnose sa ostalim strankama i organizacijama koje nisu deo vlasti.

Ipak, optužba da su, tokom predizborne kampanje, čelnici pokreta dogovarali funkcije sa naprednjacima, u ovom saopštenju nije demantovana, štaviše, nije ni pomenuta. Možda ta činjenica dovoljno govori i potvrđuje da je odbornica Popović bila u pravu iznoseći optužbe na račun lidera “Grada za sve nas” Vladimira Petkovića i njegovih najbližih saradnika.

Podsećamo, u izjavi za naš Portal Aleksandra Popović je rekla da “ono što su Petković i njegovi najbliži saradnici radili, kakve su kombinacije i kontakte ostvarivali sa Nedimovićem dok su, istovremeno, pred narodom i biračima, izigravali poštenje i glumili opoziciju, to ne mogu da prećutim, koliko god se Petković trudio da izgleda prepošten.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here