Fruška gora dobila najdužu trim stazu u Srbiji

0
781

Nova trim staza na Fruškoj gori, dužine 5,5 kilometara, predstavljena je na Iriškom Vencu u prisustvu brojnih sportista, predstavnika Srpskog atletskog saveza i „Nacionalnog parka Fruška gora“.

Član novosadskog Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin zahvalio je predstavnicima Srpskog atletskog saveza i Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ na inicijativi i saradnji prilikom realizacije tog projekta.

Veoma mi je drago što smo danas bogatiji za još jedan sportski i rekreativni sadržaj i što se najduža trim staza u Srbiji nalazi baš ovde – izjavio je Cvjetićanin i dodao da se duž nove staze nalaze brojni sadržaji koji će upotpuniti  rekreaciju građana.

Osim za  rekreaciju, staza je pogodna i za održavanje sportskih takmičenja kao što je kros ili takmičenje u planinskom trčanju.

Trim staza sa startom na Iriškom Vencu, preko puta Informativnog centra „Nacionalnog parka Fruška gora“ je kružnog tipa. Postoji mogućnost da staza skrati, budući da je izgrađena infrastruktura u formi manjeg kruga dužine 3,3 kilometara. Staza je smeštena između stabala u okviru šume, ima nepravilan oblik sa mnogo krivina i uspona, a uz stazu se nalaze i edukativne table sa informacijama o znamenitostima i karakteristikama Nacionalnog parka, kao i 17 sprava za vežbanje na otvorenom.

Prema rečima direktora JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslava Krunića staza je izgrađena od prirodnih materijala, vodeći računa o očuvanju prirode, tako da ni jedno drvo u te svrhe nije posečeno.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Z. Grumić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here