“Grad za sve nas” podržao odbornicu Natašu Zec: NE SMETA IM TOMPSON, SMETA IM STAV GRAĐANA!

0
2154

Udruženje građana “Grad za sve nas” izdalo je saopštenje povodom poziva odbornice ovog udruženja u mitrovačkoj gradskoj skupštini, Nataše Zec, da ustaški pevač Marko Perković Tompson održi koncert u Kukujevicma.

Saopštenje objavljujemo bez ikakvih izmena, u originalu, te se ograđujemo od gramatičkih i stilskih neispravnosti u njemu:

“Poslednjih dana se dešava nešto krajnje neshvatljivo. Za dve godine skupštinskog zasedanja nikada ni jedna reč odbornika opozicije, izgovorena za skupštinskom govornicom, nije bila prezentovana javnosti. Zato sada imamo presedan. Svi pišu o govoru jedne odbornice. Nisu to radili kada su ti isti odbornici u skupštini grada demistifikovali raznorazne afere, nedomaćinsko upravljanje budžetom, da se ne upotrebi neka grublja reč. Ali zato sada, puna usta patriotizma, a sve u cilju nanošenja štete jedinoj trenutno realnoj pretnji lokalnoj vlasti koja stremi razotkrivanju kriminalnih radnji vlasti na lokalu.

Oni koji su zaduženi da love prejake metafore konačno su se dočepali jednog sarkastičnog poređenja, i naravno objavili ga izvučenog iz konteksta. Onima koji zarad ostanka na vlasti, ne prezaju od širenja i potpirivanja mržnje među našim narodom, ova prilika bila prosto neodoljiva.

Nataša Zec, koja je u našem gradu poznata kao izvanredan sportski pedagog i čije dete brani našu zastavu igrajući košarku za reprezentaciju Srbije, je i dokazani patriota u pravom smislu te reči.

Ona poruka koja se želela poslati i ono što je medijski predstavljeno je dijametralno potpuno različito. Ali postavlja se pitanje zašto i ovaj govor nije ostao unutar zidova sale, kao i svako iznošenje činjenica o isisavanju budžetskog novca, nameštenih tendera, neosnovanog rasipanja, bahatosti i svega ostalog. Zašto svi ovi nezavisni mediji nisu preneli sva prethodna izlaganja odbornika opozicije, pa i same Nataše Zec. Možda bi onda ljudima ipak bilo jasno da je u skupštini isključivo zastupala interese svojih sugrađana, ali onda bi i ovo predstavljanje poslednjih dana bilo dovedeno u pitanje. Jedini cilj, gde se zanemaruje što se nekome crta meta na čelu i gde se u političke svrhe koristi stradanje našeg, srpskog naroda i rasplamsava mržnja među našim sugrađanima, jeste samo i isključivo diskreditovanje grupe građana koja trenutno jedina zaista deluje opoziciono na lokalu. Grupa građana Grad za sve nas  je upravo to što njen naziv i govori, za sve i u interesu svih, a pre svega za dobro i interes grada Sremske Mitrovice.”- navodi se u saopštenju udruženja “Grad za sva nas”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here