Hitna reakcija nadležnih zbog ujedanja žene

0
1351

Zaštitnik građana pokrenuo je postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada više organa uprave nakon što je ženu u Sremskoj Mitrovici ujeo za obraz bivši partner i time prekršio meru zabrane prilaska koja mu je izrečena.

Na bilo koji oblik nasilja imam nultu toleranciju i predstavnici institucije Zaštitnika građana biće u najskorijem roku na terenu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su dovele do takvog čina”, istakao je Zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Pašalić je dodao da je ukoliko su navedene informacije iz medija tačne, neophodna hitna reakcija nadležnih u cilju zaštite života žene i članova njene porodice.

Policija je u Sremskoj Mitrovici uhapsila D. O. (37) i P. P. (27), zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje u porodici, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). MUP u saopštenju navodi da je D.O. u ponedeljak, ispred sremskomitrovačke bolnice, udario bivšu suprugu u glavu, počupao je za kosu i ugrizao za obraz, čime joj je naneo lake telesne povrede.

Sumnja se i da je P. P. u naselju Laćarak, na ulici, u alkoholisanom stanju udario suprugu u glavu i time joj naneo lake telesne povrede.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here