„Morala je da primi tetanus kao ZVER DA JU JE UJELA“: Potresna ispovest rođake pretučene žene

0
3446

U Sremskoj Mitrovici se i dalje prepričava slučaj nasilnika koji je na ulici maltretirao i ujeo bivšu suprugu. Do zaključenja ovog teksta policija je i dalje tragala Damjanom Ostojićem zbog mučkog napada na K.M. (34). Kao što je poznato, on ju je presreo i prvo povukao za kosu, potom udario i rukom stiskao njenu glavu o zid zgrade sremskomitrovačke bolnice ispred koje se dogodio incident, a zatim je krvnički ugrizao za obraz.

Morala je da primi tetanus kao da ju je neka zver ujela, a i jeste zver jer normalan čovek to nikada ne bi uradio – priča potresena rođaka povređene žene.

Kaže da su se od Damjana svemu mogli nadati od kada je K. prekinula vezu sa njim, ali da nisu mogli ni da zamisle da je sposoban da počini takvo zverstvo.

Moja K. nije baš neka osoba koja ide okolo i žali se. Vodila je svoj život, ima dva sina i bez obzira na to što se nama Damjan nije nikada nešto dopadao izgledalo je da njih dvoje kako tako funkcionišu sve dok jednog dana nije došla i rekla da ju je Damjan prebio – priseća se naša sagovornica.

Dodaje da ih je sve to šokiralo ali ne i iznenadilo. Ipak, čudilo ih je što je K. trpela sve što im je ispričala.

– Dolazio je kući pijan i agresivan, iživljavao se prvenstveno psihički nad njom i decom, a onda kada ju je prebio ona ga je prijavila i odlučila da prekine sa njim vezu. To je bilo pre oko godinu i nešto dana. On je tada osuđen zbog nasilja u porodici i dobio je zabranu prilaska porodici. Međutim, nastavio je tako da ih prati, dobacuje, preti… Niko međutim na to nije reagovao sve do sada. Očigledno ju je pratio i sačekao ispred bolnice i praktično napao bez razloga. Ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo da joj jedan momak nije pritekao u pomoć i oterao Damjana. U kakvom je on fizičkom rastrojstvu bio ko zna šta bi joj do kraja uradio – priča rođaka prebijene žene.

Ističe da joj se rođaka oporavlja od zadobijenih rana ali da nije baš najboljeg psihičkog stanja.

I dalje je sluđena i uplašena. Još ne može da shvati šta joj se desilo i skroz je povučena i neće da priča o tom događaju. Samo je policiji ispričala sve. A i mi se sada plašimo šta je Damjan spreman da uradi kad je počeo da grize kao zver. Plašimo se za rođaku, za njenu decu, pa i za nas kada sazna šta smo sve pričali za njega, a ništa nismo slagali. Poneo se kao životinja – kaže naša sagovornica.

Kako saznajemo, Damjan Ostojić stanuje u mitrovačkom naselju Blok B, a komšije o njemu nemaju nikakvih lepih reči.

Damjana znam jako dugo i on baš nikada nije bio nešto preterano druželjubiv niti čovek u koga možete imati poverenja. Mi ga zovemo Cole, a pamtimo i njegove narkomanske dane i dane kada je bio izuzetno agresivan pod dejstvom alkohola i narkotika. Izbegavali smo ga i javljali se jedno drugom samo u prolazu reda radi jer se znamo od malih nogu. Strašno je to što je uradio ali me ne čudi uopšte – priča nam Damjanov komšija.

Veća tragedija sprečena je brzom reakcijom jednog mladića, Vladimira Kondića (25) koji je prolazio tuda te je oterao nasilnika, a snimak ovog incidenta osvanuo je juče na našem Portalu sa kojeg su ga preneli gotovo svi regionalni mediji i društvene mreže.

Podsetimo, Vladimir koji je oterao nasilnika i kaže da ne zna šta bi se desilo ženi da joj nisu pritekli u pomoć.

 Zalepio joj je glavu za zid iz sve snage i zatim ujeo za obraz. Žena je rekla da su razvedeni i da on ima zabranu prilaska, ali policija ne reaguje na to. Žena je otišla u bolnicu i izašla sa lekarskom dokumentacijom, a policija i dalje nije došla. Neki prolaznici su sve posmatrali, ne reagujući, kao da su u pozorištu – napisao je ispod snimka heroj koji je sprečio tragediju.

– Policija je raspisala potragu za Damjanom Ostojićem zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici za šta je već ranije bio osuđivan. Budući da je Damjan poznat po ekscesima nadamo se da će biti brzo pronađen, a policijski službenici konstantno patroliraju krajem u kojem živi žrtva kako bi je zaštitili od eventualnog novog napada – sinoć nam je otkrio izvor iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here