„HTELI SU DA MI UBIJU SINA!“ Tvrdi otac brutalno pretučenog mladića

0
4209

Strahota je šta su uradili našoj deci. Mom sinu i njegovim drugarima. Onakvo nasilje, onakav bes… Ja stvarno ne mogu da poverujem da neko može da ima toliko mržnje u sebi i da skače nekome po glavi.

Ovako priča Dragan Mihajlović, otac Dragoljuba (24), mladića koji je brutalno pretučen ispred jednog lokala u Novom Sadu. Dragoljuba i njegova dva druga osmorica mladića iz Šida šutirala su i tukla dok su bili u nesvesti, a od težine povreda oni su završili u bolnici. Podsetimo, početkom marta Sud je osmoricu mladića iz Šida osudio na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora za tuču koja se dogodila 20. februara 2021. godine. 

Povređeni Dragoljub Mihajlović, rodom je iz Vajske, a primljen je u Urgentni centar KCV sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave. Posle blagovremene dijagnostike i lekarske pomoći bio je na lečenju u Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KCV posle čega je pušten na kućno lečenje. 

Njegov prijatelj Nikola Š. iz Čuruga (21) tada je zadobio teške telesne povrede u vidu ubodnih rana u grudni koš. Nakon blagovremene dijagnostike, inicijalnog pregleda i zbrinjavanja bio je četiri dana na odejenju intenzivne nege i takođe je pušten na kućno lečenje.

Njegov otac Dragan M. kaže da ni dan danas, nakon izrečene presude, ne može da veruje da neko ima toliko mržnje u sebi.

Jako mi je mučno bilo da gledam taj snimak, ali treba to svi da vide. Treba da vide u šta se Srbija pretvorila. Imamo momke koji skaču bespomoćnoj deci po glavi i bodu ih dok leže na zemlji. Mog sina su uboli pored uha. Očigledno je da su hteli da ih poubijaju. A zašto? Šta su im oni skrivili? Pa i ne poznaju se – priča uznemireni otac.

Kaže da se Dragoljub sreo s drugarima i odlučio da s njima popije piće te da je onda usledila opšta tuča ispred lokala u kome su bili iz zasad nepoznatih razloga.

Zaista ne znam šta se izdešavalo i ne zna ni moj sin. Vidite i sami na snimku da su izašli ispred kafića ne očekujući nikakav napad. Praktično spuštenog garda, i onda je usledio haos. Moj sin je vrsni frizer i dobar momak, kao uostalom i ti njegovi drugari. On mrava ne bi zgazio. Ja sam ga tako vaspitao. I njega i njegovog starijeg brata. Uvek sam im govorio da nikada nikoga ne uvrede i ne povrede jer se dobro dobrim vraća. Izgleda da sam pogrešno učio svoju decu. Izgleda da je trebalo da ih učim da idu naoružani ili nešto drugo. – zaključio je otac povređenog Dragoljuba.

Podsetimo, na snimku tuče koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako grupa mladića zverski prebija i ubada bespomoćne drugare koji su se našli u kafiću. Izivljavanje nad povređenima kulminiralo je u trenutku kada jedan od osumnjičenih skače Dragoljubu po glavi, a drugi ide od jednog do drugog onesposobljenog mladića i ubada ih oštrim predmetom. Ovo su bili ključni dokazi protiv okrivljenih, pa je Sud Bojana Darabašića osudio na 15, Lazara Markovića na 10, a Nemanju Božića na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Marko Momić i Vladimir Simić osuđeni na dve godine i 10 meseci, Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić na dve godine i osam meseci, a Bojan Medić na dve i po godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here