IMA NEKA TAJNA VEZA: Hrvatski političar Miroslav Škoro – lider mitrovačkog udruženja “Grad za sve nas”?!

0
4114

Da postoji neka “tajanstvena veza” između dela odbornika mitrovačkog udruženja građana “Grad za sve nas” i izvesnih političkih centara iz Hrvatske, dalo se naslutiti još pred izbore.

Prvo je V. Petković, do skora lider ove grupe, popustio pred pritiscima lokalnog katoličkog klera da odbornicu Kristinu ex-Zeman ex-Miščević, a sada udatu Dragišić, pozicionira za svog zamenika – na drugo mesto predizborne liste. Zauzvrat, lokalni župnik svojski se zauzeo da među svojom pastvom agituje za ovo udruženje. Stoga, nije ni čudo što su po Mitrovici stekli kolokvijalni nadimak “franjevci”.

U međuvremenu, došlo je do ozbiljne podele unutar udruženja, pa je promenjen logo “Grada za sve nas”. Ime Vladimira Petkovića, lidera grupe, misteriozno je nestalo iz naziva, a primat na sednicama gradske Skupštine, u ime udruženja, preuzela je Kristina udata Dragišić, dugogodišnja koordinatorka humanitarne udrugeCaritas” koja deluje/djeluje unutar Katoličke crkve.

Nekoliko članova ovog udruženja (okupljenih oko V. Petkovića) pasiviziralo se pa ih upadljivo nema više ni na sednicama gradske skupštine, a sa druge strane, oko Udate Dragišić okupila se skupina sastavljena od recikliranih kadrova nekadašnjeg DS-a i njihovih simpatizera oličenih u drugosrbijanskoj eliti, plus jedan politički dezorijentisani doktor.

Najzad, prethodnih dana, postalo je očigledno da ista centrala, smeštena duboko u jazbinama mentora iz Republike Hrvatske, odrađuje marketinšku kampanju i za društvo verno Udatoj Dragišić, ali i za predsednika hrvatske Domovinske stranke Miroslava Škora (a vreme će pokazati i za ko zna koga još). Naime, u izborima za gradonačelnika Zagreba, Škoro koristi potpuno isti naziv i isti logo kao i mitrovački “Grad za sve nas”.

I, sudeći po tišini iz “Grada za sve nas”, izgleda da ih to baš ni malo ne iznenađuje!

Sam Petković, zahvaljujući čijem liku i delu je ovo društvo raspuštenica i recikliranih kadrova bivšeg DOS-a (podvučenih žutim) i ušlo u lokalnu skupštinu (sami, na lično/osobno ime, teško da bi mogli dobiti poverenje čak i svoje familije), pomalo se nemušto ograđuje od ovih aktivnosti Udate Dragišić i njoj vernih odbornika.

Kako se čuje po kuloarima, on pokušava da se udomi u nekoj od stranaka na srpskoj političkoj sceni, te je ostvario kontakte i sa Šapićem i sa Đilasom, pa je navodno išao i do Banja Luke ne bi li se, iz ko zna kog razloga, predstavio i tamošnjem gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Nažalost, niko nije uzvratio na njegovu pruženu ruku, uglavnom zbog činjenice da je, svojim nastupom na izborima, “Grad za sve nas” dao legitimitet naprednjacima i obesmislio ideju bojkota na poslednjim lokalnim izborima u Sremskoj Mitrovici.

Ono što je izvesno, “Grad za sve nas” je na nepovratnom putu podele na dve grupacije, na udruženje na čelu sa Petkovićem i na udrugu koju će predvoditi Udata Dragišić, a kada će se njihovi odbornici osmeliti da to i javno priznaju (nakon što energično budu ubeđivali svoje birače da reč o novinarskoj patki i „zna se od koga naručenom tekstu plaćenog novinara“) – pokazaće nastupajući dani.

(Milan Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here