Izabrana nova mala gradonačelnica Sremske Mitrovice

0
841

Pobedom na literarnom konkursu, Marija Majstorović, učenica II2 razreda Osnovne škole „Boško Palkovljevič Pinki”, postala je mala gradonačelnica Sremske Mitrovice. Nova mala gradnonačelnica funkciju je preuzela od malog gradonačelnika Igora Vujića koji je tu titulu nosio prethodnih godinu dana.

Marija Majstorović je pobednica Literarnog konkursa „Da sam ja gradonačelnik” koji je raspisala lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica za učenike drugih razreda svih osnovnih škola sa teritorije našeg Grada. Konkurs je raspisan povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta. Na konkurs su pristigli radovi đaka iz pet škola.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović organizovaala je svečanu primopredaju dužnosti malih gradonačelnika na prijemu u svom kabinetu. Potom je mala gradonačelnica, zajedno sa velikom gradonačelnicom, provela dan obilazeći grad.

I ove godine je Gradska uprava za obrazovanje raspisala je konkurs na temu “Da sam gradonačelnik”. Rradove je predalo pet osnovnih škola, a najbolji je bio rad učenice Marije Majstorović. Zahvalila bih se prethodnom gradonačelniku Igoru Vujiću i ovo ne znači kraj našeg druženja, naprotiv, Igor će i dalje učestvovati sa nama u svim našim aktivnostima i biće prisutan u životu našega grada.” –rekla je Svetlana Milovanović na primopredaji dužnosti.

Nova mala gradonačelnica Marija Majstorović, pročitala je svoj rad.

Kada bi ja gradonačelnik bila, ovaj grad bi izgledao kao da ga je neko snio. Ulice bi bile čiste i prave sa klupicama oko zelene trave ,parkovi šareni, ružama ukrašeni, ljudi bi mislili to su gobleni. Drvo gore, drvo dole ispod svakog lale zbore. Reka Sava čista i plava sa suncobranima oko svakog splava. Kej bi bio prepun cveća, sreća bi nam bila svima veća. Svaki prosjak imao bi svoj dom, živeo bi kao svoj na svom. Siti kučići i mačići od ljubavi i srećno bi izgledali. Pošto gradonačelnik nisam, stihove ću da pišem i tužno ću da uzdišem.“

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here