Triva Ivković ZAŠTIĆENI SVEDOK? Otkriva spisak KUPACA diploma!

1
6688

Iako je, nakon davanja iskaza u policiji, prvobitno bio pušten kući, Tužilaštvo je tokom vikenda naložilo da se Trivunu Ivkoviću (72), bivšem upravniku mitrovačkog zatvora, odredi pritvor od trideset dana.

Podsećamo, reč je o akciji tužilaštva i policije u kojoj je, pored Ivkovića, pokrenut proces protiv još  16 osumnjičenih, među kojima ima i policajaca, zbog učestvovanja u aferi sa diplomama jednog privatnog fakulteta.

Kako su pisali beogradski mediji, Ivković je primao novac ili poklone kako bi posredovao između odgovornog lica sa fakulteta i „studenata“. On je, navodno, u ime fakulteta, posredovao sa kandidatima, koji uopšte nisu išli na predavanja, niti polagali ispite, već odmah dobijali diplome.

Ipak, iz izvora bliskih tužilaštvu koji insistiraju na tome da ostanu anonimni, saznajemo da je Ivkoviću  savetovano da se ponudi za zaštićenog svedoka, pozivajući se na svoje godine i zdravlje. U zamenu, navodno, Ivković je spreman da tužilaštvu da na uvid spisak svih kupaca diploma sa kojima je sklopio posao prethodnih godina.

Pored čitavog niza funkcionera nižeg ranga, saznaje se da, u zamenu za svoju, Ivković nudi glave nekoliko visoko pozicioniranih političara sa teritorije Sremskog okruga. Očekuje se da u nekoliko narednih dana tužilaštvo izađe sa zvaničnom informacijom u vezi sa ovim predlogom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Хлеба и игара. Па ко још верује у ове бајке?! Кад је већ тако,шта се збило са афером „Крагујевац“? Ко је одговарао,сем ситне бораније? Да ли су поништене купљене дипломе? Наравно да нису,и да ссимнога звучна имена остала недодирљива. Све је ово једна велика шарада лажи,и невиђени циркус.Тако ће бити и у овом случају. Нико није луд да сече грану на којој седи,а многи седе на сега -мегатрендираним ,фабусоидним ,и њима сличним гранама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here