“TRIVINE BEBE”: Visoki mitrovački funkcioneri sa Ivkovićevom diplomom

6
10891

Nakon što je Trivun Ivković, nekadašnji upravnik mitrovačkog zatvora, po odluci Tužilaštva, pritvoren na 30 dana kako ne bi uticao na svedoke dok se vodi istraga protiv njega i povezanih lica, zbog kupovine diploma privatnog fakulteta “Union”, klupko u vezi sa ovim slučajem kao da je počelo da se odmotava.

Prvo je u javnost procurilo saznanje da je Ivković ponudio spisak kupaca diploma u zamenu za status zaštićenog svedoka, a nakon toga se počelo otkrivati da je sve više lokalnih, pa i republičkih funcionera okićeno ovom falš diplomom. Među njima je i predsednik rumske opštine Slađan Mančić, ali ni u Sremskoj Mitrovici nije situacija mnogo bolja.

Dva pomoćnika mitrovačke gradonačelnice (Bogdan Kuzmić i Radoslav Panić) diplomci su Ivkovićevog fakulteta, studirajući u svojim poznim godinama, uporedo sa obavljanjem vrlo važnih funkcija u svojim strankama i lokalnoj samoupravi. Takođe, i direktor gradske Galerije “Lazar Vozarević” Milan Marinković poseduje istu diplomu.

Krenimo redom.

Pomoćnik gradonačelnice Bogdan Kuzmić, poznati gradski kafedžija, u politiku se uključio 2000. godine kao kadar DSS-a. Ubrzo ga zapošljavaju u gradsku biblioteku, ali on se u njoj gotovo da i nije pojavljivao jer je bio zadužen od lokalnog rukovodstva ove stranke na čelu sa Nenadom Lemajićem, da obavlja partijske zadatke. Nakon 2004. godine dolazi do problema u komunikaciji između Lemajića i Kuzmića, pa je izbačen iz DSS-a. Ponovo se u političkom životu grada pojavljuje 2012. godine sa SNS-om i tada biva imenovan za pomoćnika gradonačelnika Nedimovića. Nakon odlaska Nedimovića u ministarstvo poljoprivrede, Kuzmić nastavlja da vrši istu funkciju do današnjeg dana. Između 2016. i 2020. studirao je na Ivkovićevom fakultetu i stekao zvanje menadžera, tako da je nakon poslednjih izbora 2020. razrešen sa funkcije u zanimanju programera, a ponovo izabran kao master prava.

S druge strane, o Radoslavu Paniću, kadroviku SPS-a, malo se zna. Živi u Noćaju, bavi se poljoprivredom, a onoga časa kada su socijalisti odlučili da podmlade svoj mitrovački odbor, osetio je svoju šansu. Iako već izabran na mesto pomoćnika tadašnjeg gradonačelnika Sanadera, uporedo je studirao kod profesora Ivkovića dok nije stekao fakultetsku diplomu menadžera.

U javnosti je postao poznat nakon skandala sa spomenikom srpskim borcima iz I svetskog rata. Podsećanja radi, u septembru 2017. godine spomenik, koji se nalazio u centru mačvanskog sela Noćaj, srušen je kao posledica saobraćajne nesreće usled sletanja automobila s puta. Iako je Panić od države dobio 500 hiljada dinara ne bi li se spomenik popravio, iako su se neki kamenoresci nudili da isti dobrovoljno i besplatno poprave, trebalo mu je gotovo godinu dana da to i učini, i to tek nakon ogromnog pritiska javnosti. Ni do dana danas nije ispostavljena računica koliko je popravka spomenika koštala i gde je završio ostatak novca.

Slično je tekao i razvojni put direktora gradske Galerije Milana Marinkovića. Na funkciju je došao 2012. godine sa višom učiteljskom školom. Već kao direktor, studirao je i završio kod profesora Ivkovića fakultet za industrijski menadžment. Nije jasno u kakvoj je vezi industrija sa galerijom, osim možda industrijske proizvodnje partijskih kadrova po modelu “večernje škole”.

Ni Marinković tokom svoje karijere nije prošao bez skandala.

Svojevremeno je na gradskoj skupštini odbornik Aleksandar Prodanović za skupštinskom govornicom prokomentarisao odluku da se Marinković imenuje na mesto direktora Galerije.

Imam informaciju da je Milan Marinković, direktor Galerije osuđen na osam meseci uslovno zatvora, i to u dogovoru sa tužilaštvom. Očigledno je tu povučena neka jako velika veza, jer zakon predviđa puno više za takvo delo. Osuđen je prema mojim informacijama zbog nezakonito isplaćenih plata Ranku Trivunoviću u Galeriji, kojeg je držao na mestu vozača. A ja ovde za skupštinskom govornicom pitam čemu vozač u Galeriji, koga vozi taj vozač. Na kraju je ispalo da nije postojalo sistematizovano mesto vozača. A onda se Ranko Trivunović nije pojavljivao na poslu. I vi sad umesto da kaznite tog čoveka, vi ga ponovo imenujete za v.d. direktora – rekao je tada Prodanović.

U međuvremenu je Ranko Trivunović, stekavši diplomu srednje saobraćajne škole, sa mesta vozača automobila kojeg nema, navodno iz Galerije prebačen u JP “Vodovod” za šefa voznog parka. Ali to je već neka druga priča…

U ovoj priči najmoralnije bi bilo da vlasnici diploma Ivkovićevog privatnog fakulteta podnesu ostavke na svoje funkcije i prestanu da žive na grbači građana. Ukoliko im je uopšte stalo do morala.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević)

6 COMMENTS

  1. Pa direktor arhiva Srema ne zna ni sam ciju diplomu ima. Da li je namerno preskocen, svakako tu vlada potpuno rasulo, ne/radnici se pojavljuju sporadicno da probleje na poslu sat dva… Stranacko zaposljavanje ce nas unistiti gore nego socijalizam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here