KAKO bez stresa organizovati krštenje: KORISNI saveti i trikovi

0
403

Ukoliko planirate organizaciju proslave u čast uvođenja deteta u veru, najlepše je da sve prođe bez stresa i prevelikih trzavica. U narednim pasusima očekuju vas najvažniji saveti za organizaciju krštenja mališana.

Definišite broj zvanica

Pre nego što se upustite u sve obaveze oko organizacije krštenja, prvenstveno bi trebalo da odredite broj zvanica. Na papiru (ili u telefonskom notesu) možete da zapišete spisak željenih gostiju, koji će vam ujedno biti koristan i kada otpočnete sa slanjem pozivnica. Kako će od ovog faktora zavisiti kasniji odabir sale za proslave, potrudite se da brojke definišete pravovremeno. Što se tiče samih pozivnica, predlažemo da ih pošaljete digitalnim putem, kako biste što više vremena ostavili za dalju organizaciju krštenja.

Rezervišite prostor za proslavu

Po logici i redosledu, sledeća stvar koju morate obezbediti jeste prostor u kome će se ovaj događaj obeležiti. Naš predlog je da se fokusirate na restorane sa velikim salama, ali svakako treba imati na umu da će u ovom slučaju, bez obzira na želje, budžet biti presudan faktor. Stoga savetujemo da se raspitate o ceni iznajmljivanja, te da u skladu sa mogućnostima donesete najbolju moguću odluku. Razmišaljte o faktorima poput broja zvanica, ali i o dostupnom prostoru za muzičare.

Pobrinite se za muziku

Muzika je srce svake zabave, a njen izbor zaslužuje posebnu pažnju. Zašto ne bi angažovali profesionalne muzičare sa bogatim iskustvom u stvaranju nezaboravnih trenutaka? U ovom aspektu budite posebno pažljivi, jer njihova sposobnost da ožive proslavu može transformisati vaš događaj u magično iskustvo. Kreirajte plejlistu koja odzvanja kroz generacije – od klasika do savremenih hitova, prilagođavajući se raznolikim ukusima vaših gostiju. I ne zaboravite da uključite pesme koje će posebno oduševiti najmlađe slavljenike, čineći njihov dan zaista posebnim.

Uvedite zabavne aktivnosti za mališane

Kako će na proslavi krštenja vašeg mališana verovatno biti puno porodica sa mlađim naraštajem, preporučujemo da sadržaj upotpunite interesantnim aktivnostima za mališane. Jedna od opcija može biti dolazak klovna, koji bi svojim šarenolikim kostimom i interesantnim trikovima definitivno okupirao pažnju svakog deteta. Osim njega, takođe možete angažovati i animatore  ili čak organizovati takmičarsku zabavu u crtanju. Kako dečije atrakcije ne bi smetale gostima za stolom, u ovom slučaju bi trebalo razmišljati i o kvadraturi restorana. Bilo kako bilo, potrudite se da se da budete zanimljivi i jedinstveni.

Još neki interesantni predlozi

Treba imati na umu da se uopšte ne morate pridržavati uobičajenih pravila kada je reč o ovakvom tipu proslava. Evo nekoliko interesantnih predloga koji će pozitivno iznenaditi vaše zvanice:

  • Organizujte zabavu za roditelje. Kako će mališani imati svojih „pet minuta” za aktivnosti, zašto istu zabavu ne biste priredili i starijim zvanicama? Možete ih organizovati između obroka ili čak u istom terminu dečijih aktivnosti.
  • Osmislite prvi ples. Svoju zabavu možete učiniti nezaboravnom tako što ćete osmisliti prvi ples sa porodicom i na taj način animirati ostale goste da vam se pridruže.
  • Dovedite gosta iznenađenja- To može biti neko od popularnih pevača.
  • Napravite mini-kviz za porodice. Kako će zvanice biti smeštene za stolom, svaki sto može predstavljati jednu ekipu. Nagradite tim sa najvećim brojem osvojenih poena.

Torta kao centralna figura događaja

Kada govorimo o organizaciji krštenja, jedan od najvažnijih elemenata za koji se treba pobrinuti jeste izbor dekoracije na torti. Kako je reč o mališanima, bilo bi idealno da im, u skladu sa njihovim ukusima (pritom misleći na dekoraciju, a ne na sastojke torte) priredite najslađe moguće iznenađenje. To u praksi znači da bi trebalo birati torte sa omiljenim fiktivnim junacima, automobilima ili princezama. Pod pretpostavkom da znate šta vaše dete obožava, sigurni smo da ćete vrlo lako preći ovaj korak.

Neretko se dešava da se za nešto veći broj zvanica, priprema više torti. Ako slično stanje stvari vlada i kod vas, preporučujemo da svaki dezert ima različite sastojke. Recimo, ukoliko je jedna torta voćna, druga može biti čokoladna. Na taj način ćete obezbediti poslastice za svačiji ukus, što će zvanice definitivno okarakterisati kao veliki plus.

Saveti za organizaciju krštenja – angažujte profesionalce

Ukoliko proces organizovanja ovakvog tipa proslave smatrate „krupnim zalogajem”, kompletan posao vrlo lako možete prepustiti i profesionalnim licima. S obzirom na to da svaka ekipa stručnjaka raspolaže sa velikim brojem članova, možete biti sigurni da će priprema biti obavljena pravovremeno. Ujedno vredi napomenuti da je svaki od profesionalaca zadužen za posebni element organizacija proslava. Primera radi, dok će jedan član osoblja biti zadužen za dekoraciju, drugi će brinuti o meniju. Pored ekipe za organizaciju proslava, ne zaboravite da angažujete i renomirane fotografe ili snimatelje koji će ovekovečiti čitav događaj.

Proces organizacije bilo kog tipa proslave nije nimalo jednostavan zadatak, stoga svako ko se uhvati u koštac sa istim treba biti pohvaljen. Nadamo se da će vam naši saveti biti korisni u čitavom procesu! Srećno krštenje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here