Kako da organizujete svadbu iz snova?

0
593

Svadbe su jedan od najvažnijih događaja u životu svakog para. Dan kada se izgovara sudbonosno „da“ obično je dugačak i iziskuje dosta troškova, ili barem verujemo da mora biti tako. Tačno je da organizacija savršene svadbe može biti izazovna, ali uz pravu strategiju i planiranje, može biti i jedno veoma zabavno iskustvo.

U ovom tekstu ćemo vam dati nekoliko saveta za organizovanje svadbe iz snova!

#1 Izaberite mesto

Mesto vaše svadbe je jedan od najvažnijih faktora koji će uticati na atmosferu i opšti utisak. Razmislite o tome da li želite da imate svadbu u vašem gradu ili na nekom drugom mestu. Imajte u vidu da u većim gradovima ima i više opcija za proslavu.

Možete se obratiti i profesionalcima poput Fiesta Events, koji će vam pomoći da na osnovu vaših potreba odaberete idealnu lokaciju za svadbu. Ako planirate svadbu na otvorenom, obratite pažnju na vreme i sezonu u kojoj želite da se održi vaša svadba kako biste bili sigurni da će vreme biti lepo. Razmotrite kapacitet i udobnost mesta, kao i udaljenost od vaših gostiju.

#2 Odredite svoj budžet

Jedan od prvih koraka u organizovanju savršene svadbe, koji bi možda trebalo da odradite i pre izbora lokacije, kako biste imali realna očekivanja i da ne biste doživeli razočarenje kada čujete cenu mesta koje želite da iznajmite, je da odredite svoj budžet.

Bez obzira na to da li planirate veliku ili malu svadbu, budžet će vam pomoći da postavite granice i izbegnete preterivanje. Procenite koliko novca imate na raspolaganju i razmislite o tome koliko ste spremni da potrošite na svadbu. Nakon što odredite svoj budžet, razmislite o prioritetima i rasporedite troškove prema svojim potrebama.

#3 Napravite pažljivo spisak gostiju

Spisak gostiju je jedan od najvažnijih faktora u organizovanju svadbe. Napravite spisak sa imenima i brojem osoba koje planirate da pozovete, a zatim uporedite sa vašim budžetom. Razmotrite ko će biti na vašoj listi prioriteta i ko će se naći na rezervnoj listi, ako bude potrebno.

#4 Izaberite datume

Kada ste odredili mesto i spisak gostiju, razmislite o datumima kada želite da se održi svadba. Razmotrite vreme godine, i da li želite zimsko venčanje ili letnje. 

Imajte u vidu ostale događaje koji se mogu odvijati u vašem gradu ili regionu. Izbegavajte datume koji su blizu državnih praznika ili drugih popularnih događaja.

#5 Izaberite hranu i piće koji će zadovoljiti svačiji ukus

Hrana i piće su važni faktori koji će uticati na iskustvo vaših gostiju. Razmislite o vrsti hrane koju želite da poslužite i odaberite meni koji će zadovoljiti ukus i potrebe vaših zvanih, ali možda i nezvanih gostiju. Isto važi i za piće – razmislite o vrsti pića koju želite da služite, uključujući i alkoholna pića.

Da li želite da imate open bar ili samo određeni izbor pića?

Takođe, budite sigurni da pronađete ketering usluge koje će se prilagoditi vašim preferencijama i budžetu.

#6 Odredite kakvu muziku želite da slušate na svadbi

Muzika je još jedan važan faktor u organizovanju savršene svadbe. Razmislite o tome da li želite da imate živu muziku ili DJ-a i koju vrstu muzike želite da čujete.

Takođe, razmotrite da li želite da imate plesni podijum ili ne.

#7 Pronađite venčanicu i odelo na vreme

Kada je u pitanju venčanica i odelo, potrudite se da se odlučite na vreme. Pronađite venčanicu koja se uklapa u vaš stil, budžet, tematiku i običaje svadbe. Takođe, razmotrite da li želite da se obučete formalnije ili neformalnije, u zavisnosti od stila vaše svadbe.

Ne zaboravite na detalje poput cipela, nakita i ostalih aksesoara.

#8 Pronađite fotografa

Fotografije su trajno sećanje na vašu svadbu, stoga je važno pronaći dobrog fotografa koji će uhvatiti vaše najbolje trenutke. Razmislite o tome kakav stil fotografija želite i pogledajte portfolije različitih fotografa.

Potrudite se da pronađete fotografa koji se uklapa u vaš budžet i koji može da ispunjava vaše zahteve.

#9 Organizujte prevoz

Prevoz je važan faktor u organizovanju svadbe, posebno ako imate veliki broj gostiju ili ako planirate da održite svadbu na udaljenoj lokaciji.

Razmislite o tome kako ćete organizovati prevoz za sebe i svoje goste. Razmotrite opcije kao što su iznajmljivanje autobusa, taksija ili limuzina.

#10 Planirajte medeni mesec

Nakon što se venčate, sledi najlepši deo – medeni mesec. Razmislite o tome gde biste želeli da provedete vaš prvi odmor kao bračni par i planirajte unapred.

Razmotrite svoj budžet i vreme godine, kao i vrstu putovanja koju želite da imate – od egzotičnih plaža do planinskih odmarališta.

U zaključku, organizacija savršene svadbe može biti izazovna, ali uz pravu strategiju i planiranje, može biti i zabavno iskustvo. Prateći ove korake, možete stvoriti predivno iskustvo za sebe i svoje goste kojeg ćete se sećati dugi niz godina.

Takođe, ne zaboravite da uživate u ovom procesu. Ova svadba je vaš dan, i treba da se fokusirate na stvaranje nezaboravnog iskustva koje odražava vaš stil i ličnost. Uz dobru organizaciju, planiranje i tim ljudi koji vas podržavaju, možete organizovati svadbu iz snova!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Grubanović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here