KARLOVAČKA ADA: „Sremski Maldivi“ nastali pre dve decenije!

0
20969

Uživanje na prelepoj peščanoj plaži i dnevnoj “mokroj žurci” uz dobru muziku, kupanje u skrivenom kutku nenaseljenog ostrva i opuštanje uz nezaboravan zalazak sunca ne može da se doživi samo u tropskim krajevima, nego i na “sremskim Maldivima”.

Samo 100 metara prekoputa Sremskih Karlovaca nalazi se ostrvo koje neki, zbog žurki koje se organizuju, zovu Koh Čeng ili Majmunsko.

Drugi ga nazivaju “dunavski Maldivi”, jer ima 30 metara dugačak peščani sprud idealan za brčkanje i uživanje u plićaku. Nastalo je pre samo 15 godina, a svake godine je postajalo sve veće i polako su rasle vrbe. Pošto su izletnici nosili paradajz, od bačenih semenki ubrzo je niklo povrće.

Godinama živim sam na ostrvu i pošto sve više ljudi želi da dođe razapeli smo nekoliko šatora, a ja se brinem da ostrvo ostane čisto – kaže Strahinja Ajduk, nekadašnji turistički vodič. – Vikendom dođe po 300 ljudi, a uveče organizujemo žurke uz logorsku vatru i gitare. Za otvaranje i zatvaranje sezone dolaze i poznati di-džejevi.

Do ostrva može da se stigne katamaranom koji polazi ispred hotela “Dunav”. Sokovi i pivo mogu da se kupe na ostrvu i relativno su jeftini, a može i da se popije kafa ili pojedu palačinke ili mekike. Nalazi se na koti 1247, voda je fantastično čista, prozirna, plitka i idealno je mesto i za decu.

Blizu je Koviljski rit, pa se mogu videti i različite ptice poput čaplji, roda, pataka, ali i labudova koji obožavaju “sremske Maldive”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here