Petorica policajaca pretukla maloletnika: ZAVRŠIO NA NEUROLOGIJI!

8
14174

Petorica policijskih službenika, van dužnosti i u civilnom odelu, u subotu uveče, pretukli maloletnog M. R. i njegovog druga Đ. S. (19). Incident se dogodio u blizini kafića „Pikaso“ u centru Pećinaca.

Po rečima Ivanke Kandić, majke tučenog maloletnog lica, sve se odigralo tako što su pred kafić došla petorica policajaca u civilu, u vremenu kada nisu bili na dužnosti i preko trećeg lica pozvali M. R. i Đ. S. napolje jer ih navodno zove policija i onda ih fizički odvukli na stranu, van domašaja kamera i žestoko pretukli. Epilog ovog premlaćivanja je da je maloletni mladić završio na Neurološkom odeljenju u Beogradu, o čemu svedoči i lekarski nalaz. Tamo je ostao preko noći na ispitivanjima i tek ujutro je pušten.

Ne postoji valjani uzrok ovom premlaćivanju, jer moj sin i njegov drug nisu ni napali niti provocirali ikog.“- kaže majka maloletnika, dodajući:

Veče pre ovog incidenta, sedeli su u kafiću i trpeli verbalni nasrtaj lokalnog policajca – pozornika koji je bio pijan i nije bio na dužnosti. Na kraju, kada je počeo fizički da preti, zajedno sa vlasnikom kafića izbacili su ga na ulicu, a on je pri odlasku rekao da će im se osvetiti. Da li je ovo uzrok, ne znam, ali smatram, kao odbornica u lokalnoj opštinskoj skupštini, da ovo nije način na koji se trebaju ponašati policijski službenici i da to više priliči banditima. Ovo je velika sramota za našu policiju i očekujem reakciju njihovih starešina.“

Ivanka navodi da se posle tuče, kada joj je sin odveden na Neurologiju u Tiršovu ulicu u Beograd, vratila u Pećince i dala izjavu dežurnom inspektoru Nenadu Pavloviću, o čemu postoji i službena beleška u kojoj se, pored ostalog navodi, da joj je to veče sinov drug javio kako joj je sin pretučen. Sa suprugom je došla do kafića u centru mesta i tada su i njenom suprugu, koji je podviknuo na grupu pomenutih policajaca van dužnosti, oni zapretili da će dobiti batina kao i sin. Posle toga su ih pustili da dete odvedu u Hitnu pomoć u Pećince, a zatim dalje, u Beograd, na Neurologiju.

Videla sam da mu je glava skroz otečena, jer su ga udarali nogom u glavu, rebra su mu natečena i plava.“- navedeno je u službenoj beleški u kojoj stoji da je reč o policajcima sa inicijalima S.A., N.P., M.N., Đ. M., dok petom ime nije zapisano.

Nakon nekoliko zadobijenih udaraca počeo sam da bežim ali su me sustigli.„- navodi maloletni M. R., dodajući: „Pao sam na zemlju, oni su počeli da me šutiraju. Dok sam ležao, video sam da je jedan od njih izvadio iz jakne metalnu šipku i počeo da mi zadahe udarce po telu. Video sam da tuku i mog druga Đorđa, a kada su završili, zapretili su nam da ih slučajno ne prijavljujemo jer će nas gepekovati.“

Otac drugog pretučenog mladića, Branislav Stanković, navodi da su roditelji maloletnika i on, zatražili da se svoj petorici policajaca uradi alko test, kao i test na drogu, no dežurni policijski službenik u stanici u Pećincima lakonski im je odbrusio da neće to da uradi jer ko su oni da to traže.

Poslali smo dopis Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici u čijoj je nadležnosti Sremski okrug, pa i stanica u Pećincima, kako bi se čula i druga strana, no do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević)

8 COMMENTS

  1. Е сад ћемо да видимо како држава реагује.Није први пут да полицајци из Пећинаца туку и иживљавају се над људима док су ван дужности, само што је овога пута претучено лице малолетно.
    Треба стати на пут Пећиначким циркузанерима од полицајаца, глуме вишу расу, утриповали СС вафен.

  2. Ovo nije prbi put da se desi,samo prbi put je da su roditelji izasli u javmost,i neka idu do kraja imace veliku podesku roditelja cija su deca isto tako prosla

  3. Strasno. Policija nam je dno dna. Sve treba smeniti. Izivljavaju se nad ljudima kako im je volja. Brz oporavak mladicu

  4. A to što su i oni i očevi dobro poznati policiji, to nikom ništa ? To što otac ovog maloletnog ima dosije za celu sobu da napuni, to što ima tuča više nego Tyson, to nema veze ? Ovaj maloletnik divlja svaki dan sa autom ili motorom, pritom ne staje kada ga policija zaustavlja. To što su par večeri pre toga prebilg policijskog pripravnika i to zbog devojke, to nema veze ? Ajde sada nepristrasni mediji, objavite ovo da svi vide o kakvom je OLOŠU reč ! Nema tu ništa od dobrote i nevinosti, to su kabadahije koje idu protiv sistema i hoće da ih se svi plaše, e pa neće moći !

    • Možeš anonimno samo da pišeš, taj dečko je divan, verovatno ne bi smeo u oči tako da im kažeš, nado jadni, ne mešaj nos gde ti nije mesto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here