Kako do kvalitetnih i maksimalno funkcionalnih kolica za bebu

0
421

Među najvažnijim stvarima koje spadaju u bebi opremu jesu kolica za bebu.

Ona su vam potrebna otkako se beba rodi, pa sve do 3. godine u proseku, mada je to individualno. Ipak, ono što je sigurno jeste da će vam kolica dosta dugo biti potrebna i da bi baš zbog toga trebalo izabrati dobra kolica.

Postoji nekoliko kriterijuma na koje bi svako ko bira kolica za beu trebalo da obrati pažnju prilikom odabira, jer kvalitetna kolica vam se umnogome više isplate nego neka jeftina, a privremena rešenja.

Ovo je veoma bitno najpre iz razloga što u tim kolicima beba provodi dosta vremena i važno je pružiti joj maksimalnu udobnost i apsolutni komfor.

Kriterijumi za odabir kvalitetnih kolica

Stabilna konstrukcija, kvalitetni delovi za kolica i bezbednosni pojasevi

Jedan od glavnih razloga zašto ne bi trebalo štedeti na kolicima za bebu jeste što ona moraju pre svega biti stabilna, a time i bezbedna za bebu.

Kada birate kolica, važno je da obratite pažnju da li je njihova konstrukcija stabilna i čvrsta, bez tehničkih i mehaničkih grešaka, bez otvora u koje beba može zavući prstiće i povrediti se, kao i bez nepravilnih položaja koji mogu negativno uticati na bebinu krhku građu i celokupan razvoj, budući da beba dosta vremena provodi u kolicima.

Važno je da svaki deo kolica bude izrađen od kvalitetnih materijala i na adekvatan način, kako bi bila maksimalno bezbedna za novorođenče. Kvalitetna kolica moraju sadržati sve pojaseve koji bebi omogućavaju kretanje, ali je istovremeno i štite, jer je bezbednost prilikom vožnje na prvom mestu.

Još jedan važan element jeste i krov, koji bebu štiti od kiše, sunca i vetra, a najkvalitetnija kolica sadrže i navlaku za kišu kako bi vaša beba bila potpuno zaštićena od vremenskih uslova prilikom vožnje.

Dobra amortizacija i udobni jastuci za maksimalni komfor

Da bi vaša beba uživala u vožnji i spavanju u kolicima, ona moraju biti potpuno udobna i prilagođena bebinoj osetljivoj građi.

Kada birate kolica, dobro proverite sistem amortizacije, jer je veoma važno da vaša beba što manje oseća neravnina terena i da joj vožnja ne bude neprijatna i neugodna.

Takođe, obratite pažnju i na jastučiće i navlake koji čine sedište, jer je od velike važnosti da ovi elementi budu kvalitetni i ugrađeni tako da bebi pružaju potpunu udobnost prilikom boravka u kolicima.

Bitno je da su i materijali od kojih su izraženi ovi elementi kvalitetni i da ne iritiraju bebinu osetljivu kožu, kao i da su laki za održavanje.

Cybex, Chicco, Stokko i Inglesina kolica – brendovi koji pružaju apsolutni kvalitet

Navedeni brendovi bebi opreme su poznati po izuzetnom kvalitetu kada je reč o kolicima.

U ponudi svakog navedenog brenda imate kolica u kojima su objedinjeni svi gore navedeni kriterijumi i koji će vašoj bebi omogućiti potpuni ugođaj u vožnji i spavanju u kolicima.

Ovi brendovi ne prave kompromise po pitanju bilo kog aspekta, već pružaju apsolutni kvalitet.

Dakle, ako se odlučite za neki od navedenih brendova, nećete pogrešiti, jer svaki od njih pruža vrhunsku funkcionalnost i nenadmašni kvalitet. Na vama je samo da svoje vreme sa bebom iskoristite najbolje moguće i da izbegavate šetnju u periodima kada je jako zagađenje vazduha jer ono nepovoljno može da utiče i na vas i na vašu bebu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here