Ko su BRAĆA HRKMAN iz Rume koji se povezuju sa klanom VELJE NEVOLJE

0
5073

Miloš Hrkman, navijač Partizana kojem se sudi za demoliranje kluba Komitet u beogradskoj Beton hali, a čiji je razgovor sa vojnikom Velje Nevolje pušten na suđenju klanu Belivuk – Miljković, u svom dosijeu ima niz krivičnih prijava koje su odbačene, ali i jednu presudu. Takođe, krcat dosije ima i njegov brat Vukašin Hrkman, koji iza sebe ima čak tri osuđujuće presude za različita krivična dela.

Hrkman je inače navijač Partizana, povezivan sa navijačkom frakcijom „Saut gard“, ali i sa nekadašnjim Alkatrazom. Više puta je bio u žiži javnosti, a poslednji put nakon što je prošle godine u junu osvanuo uznemirujući snimak na kojem nekoliko muškaraca krvnički palicama tuče mladića na ulici kod zgrade Suda u Sremskoj Mitrovici.

Njegovo ime je osvanulo u javnosti nakon demoliranja „Komiteta“, kada su navijači izazvali velike nemire i slomili sve pred sobom. Miloš Hrkman, zajedno sa svojim bratom, poznato je ime u gradu u kojem živi – slovi za nekoga ko je sklon incidentima, kao i nasilan, a zvanični podaci iz njegovog dosijea to i potvrđuju. Ipak, iako su se protiv njega vodili brojni postupci, čak tri krivične prijave su odbačene.

Obaveštavamo vas da se protiv lica Hrkman Miloš pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Rumi vodio krivični postupak zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti koji postupak je okončan odbačajem krivične prijave. Takođe pred ovim tužilaštvom se vodio postupak protiv Hrkman Miloša zbog krivičnog dela prinude koji krivični postupak je okončan odbačajem krivične prijave, te vođen i krivični postupak zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje koji postupak je okončan odbačajom krivične prijave – navodi se u dopisu Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi.

Pred ovim tužilaštvom on se teretio samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Protiv Hrkman Miloša vođen je postupak i zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja, u kom postupku je ovo tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv Hrkman Miloša Osnovnom sudu u Rumi zbog navedenog krivičnog dela – navodi tužilaštvo.

Kako smo saznali u Osnovnom sudu u Rumi, Miloš Hrkman je osuđen za nedozvoljeno držanje oružja – kaznom kućnog zatvora.

Osuđeni Hrkman Miloš iz Rume je osuđen presudom Osnovnog suda u Rumi od 5. maja 2022. godine, zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na kaznu zatvora u trajanju od devet meseci koja kazna će se izvršiti u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, bez primene elektronskog nadzora – navodi Osnovni sud u Rumi.

Nešto bogatiji dosije ima Vukašin Hrkman, brat navijača koji se dovodi u vezu sa klanom Velje Nevolje.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Rumi vođen je postupak protiv lica Hrkman Vukašin zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave koji postupak je okončan odbačajem krivične prijave – navodi Osnovno javno tužilaštvo u Rumi.

Pored ove odbačene krivične prijave, Vukašin Hrkman iza sebe ima čak tri osuđujuće presude – uslovnu osudu i dve presude kućnog zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, krađu i oružje.

Osuđeni Hrkman Vukašin iz Rume je osuđen presudom Osnovnog suda u Rumi od 7. juna 2022. godine zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca koja kazna će se izvršiti u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, bez primene elektronskog nadzora.

Osuđeni Hrkman Vukašin iz Rume je osuđen presudom Osnovnog suda u Rumi od 17. decembra 2019. godine zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja na kaznu zatvora u trajanju od deset meseci koja kazna će se izvršiti u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, bez primene elektronskog nadzora.

Osuđeni Hrkman Vukašin iz Rume je osuđen presudom Osnovnog suda u Rumi od 29. oktobra 2015. godine, zbog krivičnog dela krađa na uslovnu osudu kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od tri meseca sa rokom provere od dve godine – navodi Osnovni sud u Rumi.

Na suđenju grupi Velje Nevolje, održanom 20. novembra, preslušavani su snimci razgovora koje su vodili pripadnici ozloglašenog klana. Naime, pušten je razgovor Vučeljića sa Milošem Hrkmanom, koji je govorio da će se čuti „samo da završe neke provere u Rumi i pozavršavaju posao„. Vučeljić je pozvan za sudsku govornicu i pitan da li on to razgovara na telefon, a on je odgovorio potvrdno i rekao da su to „neki normalni razgovori oko utakmica, navijanja, automobila“.

Hrkmanu se za demoliranje Komiteta sudi zajedno sa ekipom bliskom Belivuku, među kojima je i Boris Karapandžić koji je na optužnici da je pripadnik organizovane ozloglašenog klana. Hrkman je navodno bio naklonjen partizanovoj navijačkoj frakciji „Saut gard“ iz Rume, koja je bila bliska sa grupom „Iz Principa“ – koju je predvodio Veljko Belivuk. Grupi Belivuka, u kojoj su gotovo svi članovi bili i pripadnici navijačke grupe, sada se sudi za 7 teških ubistava, otmicu, silovanje, drogu i oružje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sofija Bogosavljev)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here