Košarkaški klub “SREM“: Preko trnja do zvezda

0
2693

Iako je dolaskom ABA ligaša “Mega Leks” u naš grad, pomalo bačen u zasenak, Košarkaški klub ”Srem” i dalje dostojno prezentuje svoj grad u Prvoj B košarkaškoj ligi Srbije.

Mada ove godine ostvaruje nešto slabije rezultate u odnosu na prošlu, kada je sezonu završio na trećem mestu, KK “Srem” na čelu sa predsednikom Ognjenom Vukićevićem, i dalje ostaje neraskidivo vezan za ideju afirmacije mladih upravo iz našeg grada.

Tome u prilog svedoče činjenice da se, bez obzira na finansijske poteškoće, i dalje ostvaruje čvrsta veza sa košarkaškim sekcijama po gradskim školama odakle se regrutuju novi talentovani igrači, ponikli iz naše lokalne sredine.

Kako nam je rekao Đorđo Đorđić, prošle godine proglašen za najkorisnijeg igrača lige, iz škola košarke koje postoje u našoj opštini, u okviru klubova “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice, “Mladost” iz Martinaca i LSK iz Laćarka, izbrušeni košarkaški talenti svoju karijeru i dalji napredak ostvaruju u KK “Srem”.

Upravo je i ideja, po rečima Đorđića, da se izvrši selekcija mladih talenata, pa se u tom smislu i razvijaju mlađe kategorije koje postoje u okviru kluba, podeljene po starosnim grupama na pionire, kadete i juniore.

Ukupno oko 200 dece je obuhvaćeno ovim razvojnim projektima.

Iako se klub suočava sa jednim od najtežih perioda od svog nastanka, a koji je posledica nasleđa iz prethodnog perioda kada se na sport uopšte, a na košarku posebno, nije ulagalo gotovo ništa, Đorđić naglašava da trenutno klub vode veoma uporni i ambiciozni ljudi koji smatraju da su u stanju da te probleme prevaziću i vrate klub na grane na kojima je bio i u trenucima najveće slave.

Pri tome, naglašava on, zainteresovana sportska javnost treba da zna da se klub nije ugasio upravo zahvaljujući pomoći iz nadležne gradske uprave koja je prepoznala kako potrebu za postojanjem sportskog kolektiva ovakvog tipa, tako i odgovornosti da se stare, mitrovačke vrednosti čuvaju u interesu građana i omladine.

U razgovoru sa nadležnima iz sportske uprave kluba, redakcija Sremskomitrovačkog portala je podržala ambiciju ovog rukovodstva kao i napore koje ulaže na pitanju opstanka i afirmacije košarke u Mitrovici, te će u budućnosti redovno lokalnu javnost upoznavati ne samo sa prvenstvenim rezultatima KK “Srem” već i sa ostalim aktivnostima, sa košarkašima čiji talenat se ističe u odnosu na druge, ali i sa mlađim sekcijama u okviru kluba.

(M. M.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here